Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Szeptember 06. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A zalaegerszegi felsőoktatás erősítésére kötöttek megállapodást

A zalaegerszegi felsőoktatás erősítésére kötöttek megállapodást

A Nyugat-dunántúli régió felsőoktatásának megőrzését, munkaerő-piaci felzárkóztatását és gazdasági erősödését segítheti elő az a keretmegállapodás, melyet a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), Zala megye, Zalaegerszeg, valamint

A BGF Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézetének tanévnyitóját megelőzően írta alá a négyoldalú együttműködési megállapodást Sándorné dr. Kriszt Éva rektor, Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőoktatásért Közalapítvány igazgatója. "Közös célunk, hogy a zalaegerszegi, Zala megyei, illetve a Nyugat-dunántúli régió diákjainak olyan képzéseket kínáljunk, melyek lehetővé teszik, hogy ne az otthontól távol, hanem itt, a megyeszékhelyen tanulhassanak tovább. Az együttműködésnek köszönhetően a jövőben még inkább követni tudjuk majd a munkaerő-piaci igényeket, így végzős hallgatóink diplomájuk megszerzése után a jelenleginél is nagyobb eséllyel helyezkedhetnek el" - hangsúlyozta Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.


A négyoldalú megállapodással a helyi felsőoktatás megőrzése mellett a felek további közös célja a térség gazdasági erősítése és munkaerő-piaci felzárkóztatása. Mindezeket a közösen koordinált pályázati tevékenységek is elősegíthetik a kutatás-fejlesztés terén. "Az összefogással lehetőségünk nyílhat arra, hogy több olyan, a régió gazdasági fejlődését előmozdító projekt valósuljon meg, mint a Zalaegerszegi Infocentrum csaknem 622 millió forintos fejlesztése" - magyarázta Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere.


(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről