Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Március 08. 06:05, csütörtök | Belföld

Áder János államfőnél vacsoráztak az első magyarországi téli olimpiai bajnokok

Áder János államfőnél vacsoráztak az első magyarországi téli olimpiai bajnokok

Áder János köztársasági elnök szerda este tiszteletvacsorán fogadta az elmúlt időszak legsikeresebb magyar sportolóit a Sándor-palotában.

Az államfő - felesége, Herczegh Anita társaságában - Magyarország első téli olimpiai bajnokait, azaz a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjait és Magyarország első atlétikai világbajnokát, a súlylökő Márton Anitát látta vendégül.

A vacsorán részt vettek a sporttörténelmi sikerek kovácsai, azaz a versenyzők - köztük a gyorskorcsolyás tartalék Oláh Bence is - és az edzők, így Eperjesi László, aki Márton Anita felkészülését irányítja, továbbá a gyorskorcsolyázókat felkészítő Bánhidi Ákos és a kínai Csang Csing, ismertebb nevén Lina. Utóbbi késő délután landolt Budapesten, így késett a vacsora elejéről.

A sportolók 18.30 után néhány perccel a Mária Terézia-szalonban találkoztak az államfővel, aki aperitiffel kínálta őket. Néhány perces beszélgetés után Áder János megmutatta a kilátást a Sándor-palota teraszáról, ahol Liu Shaolin Sándor készített egy fotót az egész társaságról.

A vacsorát a Kék-szalonban, egy kerek asztalnál szolgálták fel. Áder János elmondta: a tiszteletvacsorák hagyományát azzal a szándékkal teremtette meg, hogy időről időre felhívja a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét.

Az államfő tudósok, művészek és sportolók mellett világbajnokságot nyert szakmunkásokat is meghívott már tiszteletvacsorára.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó váltó két hete csütörtökön nyert aranyérmet a phjongcshangi téli olimpián, Márton Anita pedig pénteken lett aranyérmes a birminghami fedettpályás világbajnokságon.

Forrás: origo.hu

Kép: origo.hu; MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: