Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2019. Május 17. 07:28, péntek | Külföld

Adócsalás gyanúja miatt 14 német bank irodáit szállták meg a hatóságok

Adócsalás gyanúja miatt 14 német bank irodáit szállták meg a hatóságok

A német büntetőügyészek, a rendőrség és az adóügyi nyomozók 14 német bankot szálltak meg és bizonyítékokat keresnek a Deutsche Bank offshore egységénél feltételezett adócsaláshoz.

A rajtaütések Frankfurtban, illetve hat másik német városban zajlottak, ezekben a szövetségi bűnügyi rendőrség, a hamburgi bűnügyi nyomozó hivatal és hat különböző regionális adóhatóság is részt vett.

A nyomozók célkeresztjében nyolc magánszemély áll, akik a Brit Virgin-szigeteken korábban működő németországi egység ügyfelei voltak. Egy informátor azt mondta a Financial Timesnak, hogy legjobb tudása szerint egyik gyanúsított sem volt a Deutsche Bank alkalmazottja.

Németország legnagyobb hitelezője, a Deutsche Bank hangsúlyozta, hogy a vizsgálatok nem kifejezetten a szervezet ellen irányultak, csupán egyes személyek ellen. A bank együttműködik az ügyészséggel és önként átadja az összes kért dokumentumot - hangsúlyozták.

„A rajtaütés a frankfurti nagy német hitelező pénzmosási gyanúja miatt tavaly november 29-én és 30-án lezajlott hasonló razzia folytatása" - nyilatkozta a frankfurti büntetőügyész. Tavaly novemberben több mint 170 tisztviselő kereste fel a Deutsche Bank központját és egyéb irodáit, egyaránt elbizonytalanítva az ügyfeleket és a befektetőket. Ezt és az ezzel kapcsolatos későbbi híreket okolta a Deutsche Bank a tavalyi negyedik negyedévi veszteség kialakulásáért.

A mostani razzia - hat helyen - kiterjedt a gyanúsítottak otthonaira is, valamint négy könyvelőt és hat Hamburghoz kötődő vagyonkezelőt is felkerestek. Az egyének adócsalás gyanúja alatt állnak - nyilatkozta az ügyészség.

Úgy gondolják, hogy a Deutsche Bank egy korábbi leányvállalata támogatásával, a Brit Virgin-szigeteken rejtették el a befektetési bevételeket a német hatóságok elől, hogy elkerüljék az adófizetést.

A vizsgálat középpontjában álló kis Brit Virgin-szigetek-i egységet a Deutsche Global Trust Solutions később a Bermudához kötődő N.T. Butterfield & Son hitelezőnek értékesítette. A tranzakciót 2017 októberében jelentették be, és 2018 március végéig be is fejezték.

Forrás: origo.hu; Financial Times

Kép: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 16:42, vasárnap | Külföld

Az újraoltások arányát tekintve Szerbia vezet Európában

Az egymillió lakosra jutó újraoltások arányát tekintve Szerbia minden más európai országot megelőzött, világszinten pedig a negyedik helyen áll - közölte a szerb kormány a legfrissebb oltási adatok alapján.

2021. Február 27. 18:17, szombat | Külföld

Leszakadt egy hatalmas jéghegy az Antarktiszról

Leszakadt egy hatalmas jéghegy a az Antarktisz Brunt-selfjegéről közel a brit antarktiszi kutatóprogram (BAS) Halley kutatóállomásához - jelentették be pénteken a BAS kutatói.

2021. Február 27. 15:14, szombat | Külföld

A fertőzések több mint felét már a vírusmutációk teszik ki Ausztriában

Ausztria-szerte a fertőzések 57 százalékát már a SARS-CoV-2 mutációi teszik ki - áll az egészségügyi minisztérium felügyelete alatt működő úgynevezett koronabizottság heti jelentésében.

2021. Február 27. 12:07, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 113,4 millió, a halálos áldozatoké 2,52 millió a világon

A világon 113 391 190 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 517 118, a gyógyultaké 63 972 132 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.