Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2019. Május 17. 07:28, péntek | Külföld

Adócsalás gyanúja miatt 14 német bank irodáit szállták meg a hatóságok

Adócsalás gyanúja miatt 14 német bank irodáit szállták meg a hatóságok

A német büntetőügyészek, a rendőrség és az adóügyi nyomozók 14 német bankot szálltak meg és bizonyítékokat keresnek a Deutsche Bank offshore egységénél feltételezett adócsaláshoz.

A rajtaütések Frankfurtban, illetve hat másik német városban zajlottak, ezekben a szövetségi bűnügyi rendőrség, a hamburgi bűnügyi nyomozó hivatal és hat különböző regionális adóhatóság is részt vett.

A nyomozók célkeresztjében nyolc magánszemély áll, akik a Brit Virgin-szigeteken korábban működő németországi egység ügyfelei voltak. Egy informátor azt mondta a Financial Timesnak, hogy legjobb tudása szerint egyik gyanúsított sem volt a Deutsche Bank alkalmazottja.

Németország legnagyobb hitelezője, a Deutsche Bank hangsúlyozta, hogy a vizsgálatok nem kifejezetten a szervezet ellen irányultak, csupán egyes személyek ellen. A bank együttműködik az ügyészséggel és önként átadja az összes kért dokumentumot - hangsúlyozták.

„A rajtaütés a frankfurti nagy német hitelező pénzmosási gyanúja miatt tavaly november 29-én és 30-án lezajlott hasonló razzia folytatása" - nyilatkozta a frankfurti büntetőügyész. Tavaly novemberben több mint 170 tisztviselő kereste fel a Deutsche Bank központját és egyéb irodáit, egyaránt elbizonytalanítva az ügyfeleket és a befektetőket. Ezt és az ezzel kapcsolatos későbbi híreket okolta a Deutsche Bank a tavalyi negyedik negyedévi veszteség kialakulásáért.

A mostani razzia - hat helyen - kiterjedt a gyanúsítottak otthonaira is, valamint négy könyvelőt és hat Hamburghoz kötődő vagyonkezelőt is felkerestek. Az egyének adócsalás gyanúja alatt állnak - nyilatkozta az ügyészség.

Úgy gondolják, hogy a Deutsche Bank egy korábbi leányvállalata támogatásával, a Brit Virgin-szigeteken rejtették el a befektetési bevételeket a német hatóságok elől, hogy elkerüljék az adófizetést.

A vizsgálat középpontjában álló kis Brit Virgin-szigetek-i egységet a Deutsche Global Trust Solutions később a Bermudához kötődő N.T. Butterfield & Son hitelezőnek értékesítette. A tranzakciót 2017 októberében jelentették be, és 2018 március végéig be is fejezték.

Forrás: origo.hu; Financial Times

Kép: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 16:08, hétfő | Külföld

Eddigi lehosszabb zárvatartása után újra nyitva a Tadzs Mahal

Eddigi lehosszabb, hat hónapos zárvatartása után újra nyitva az indiai Tadzs Mahal - számolt be róla a BBC hírportálja.

2020. Szeptember 21. 11:03, hétfő | Külföld

Letartóztattak egy nőt, aki a gyanú szerint a ricint küldte a Fehér Házba

Az amerikai-kanadai határnál vasárnap este letartóztattak egy nőt, aki a gyanú szerint levélben küldött ricint a Fehér Házba - jelentette vasárnap éjjel több amerikai médium is.

2020. Szeptember 21. 09:00, hétfő | Külföld

A világban már 30,9 millió az igazolt fertőzöttek száma

Már 30 929 163 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 959 528, a gyógyultaké pedig 21 159 457 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfői összesítése szerint.

2020. Szeptember 21. 05:00, hétfő | Külföld

Újabb, kisebb földrengés rázta meg Horvátországot

Újabb, 4,2-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot vasárnap kora délután - közölte a helyi sajtó.