Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 17. 07:28, péntek | Külföld

Adócsalás gyanúja miatt 14 német bank irodáit szállták meg a hatóságok

Adócsalás gyanúja miatt 14 német bank irodáit szállták meg a hatóságok

A német büntetőügyészek, a rendőrség és az adóügyi nyomozók 14 német bankot szálltak meg és bizonyítékokat keresnek a Deutsche Bank offshore egységénél feltételezett adócsaláshoz.

A rajtaütések Frankfurtban, illetve hat másik német városban zajlottak, ezekben a szövetségi bűnügyi rendőrség, a hamburgi bűnügyi nyomozó hivatal és hat különböző regionális adóhatóság is részt vett.

A nyomozók célkeresztjében nyolc magánszemély áll, akik a Brit Virgin-szigeteken korábban működő németországi egység ügyfelei voltak. Egy informátor azt mondta a Financial Timesnak, hogy legjobb tudása szerint egyik gyanúsított sem volt a Deutsche Bank alkalmazottja.

Németország legnagyobb hitelezője, a Deutsche Bank hangsúlyozta, hogy a vizsgálatok nem kifejezetten a szervezet ellen irányultak, csupán egyes személyek ellen. A bank együttműködik az ügyészséggel és önként átadja az összes kért dokumentumot - hangsúlyozták.

„A rajtaütés a frankfurti nagy német hitelező pénzmosási gyanúja miatt tavaly november 29-én és 30-án lezajlott hasonló razzia folytatása" - nyilatkozta a frankfurti büntetőügyész. Tavaly novemberben több mint 170 tisztviselő kereste fel a Deutsche Bank központját és egyéb irodáit, egyaránt elbizonytalanítva az ügyfeleket és a befektetőket. Ezt és az ezzel kapcsolatos későbbi híreket okolta a Deutsche Bank a tavalyi negyedik negyedévi veszteség kialakulásáért.

A mostani razzia - hat helyen - kiterjedt a gyanúsítottak otthonaira is, valamint négy könyvelőt és hat Hamburghoz kötődő vagyonkezelőt is felkerestek. Az egyének adócsalás gyanúja alatt állnak - nyilatkozta az ügyészség.

Úgy gondolják, hogy a Deutsche Bank egy korábbi leányvállalata támogatásával, a Brit Virgin-szigeteken rejtették el a befektetési bevételeket a német hatóságok elől, hogy elkerüljék az adófizetést.

A vizsgálat középpontjában álló kis Brit Virgin-szigetek-i egységet a Deutsche Global Trust Solutions később a Bermudához kötődő N.T. Butterfield & Son hitelezőnek értékesítette. A tranzakciót 2017 októberében jelentették be, és 2018 március végéig be is fejezték.

Forrás: origo.hu; Financial Times

Kép: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 05:00, vasárnap | Külföld

Beiktatták hivatalába Szlovákia új köztársasági elnökét

Beiktatták hivatalába Szlovákia új köztársasági elnökét szombaton Pozsonyban. Zuzana Caputová személyében először került nő az államfői tisztségbe.

2019. Június 15. 16:06, szombat | Külföld

Egyre nagyobb szerepet játszanak a dzsihadista nők az Iszlám Államban

Egyre nagyobb szerepet játszanak a női dzsihadisták az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet tevékenységében, mind a Közel-Keleten, mind a nyugati országokban

2019. Június 15. 08:22, szombat | Külföld

Donald Trump Iránt okolja az Ománi-öbölben történt incidensért

Donald Trump amerikai elnök a Fox televíziónak adott péntek telefoninterjújában Iránt okolta az Ománi-öbölben csütörtökön történt incidensért, ugyanakkor azt hangoztatta, hogy kész a tárgyalásokra Teheránnal.

2019. Június 15. 05:00, szombat | Külföld

Azonnali lépéseket sürgetett a globális felmelegedés ellensúlyozására Ferenc pápa

Lépésváltást szorgalmazott a globális felmelegedés okozta világméretű gazdasági-társadalmi válsággal szemben Ferenc pápa, aki a nemzetközi kőolaj- és gázvállalatok vezetőit fogadta a Vatikánban pénteken.