Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Május 13. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Adóterhek: több kategóriában is verjük a mezőnyt

Adóterhek: több kategóriában is verjük a mezőnyt

Kiugróan drága hazánkban a munkát terhelő elvonások aránya az OECD jelentése szerint – írja a Népszabadság. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet összehasonlító elemzésében arra jutott, hogy a tagországok közül Ma

 

Rendkívül magas az átlagbéren foglalkoztatott, két gyermeket nevelő szülők adóterhelése, de sokat von el az állam azoktól a gyermektelen házaspároktól is, akik az átlagbér négyharmadát keresik, ami bruttó 287 ezer forintnak felel meg. Az egyedülálló, gyermektelen alkalmazottakat pedig csak Belgiumban adóztatja meg jobban az állam, mint Magyarországon.

Az OECD nem ajánl a tagállamoknak olyan mértékű adó- és járulékcsökkentést, amely a költségvetési egyensúlyt veszélyeztetné. A szervezet ugyanakkor nem vitatja, hogy a közterhek átgondolt mérséklése javítja a foglalkoztatottságot, és gyorsítja a kilábalást a válságból.


(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.