Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2017. December 01. 16:31, péntek | Helyi

Advent első vasárrnapján újra megnyílnak a Székesegyház kapui

Advent első vasárrnapján újra megnyílnak a Székesegyház kapui

Veres András megyéspüspök már december 3-án, advent első vasárnapján 10 órai kezdettel szentmisét tart, amelynek keretében megáldja a megújuló Nagyboldogasszony-székesegyházat.

Az ünnepen zenei szolgálatot végez a Palestrina-kórus, orgonán játszik Cziglényi László.

"Az adventi időszakban hétfőtől szombatig a szentmisék reggel 6 órakor és este 18 órakor kezdődnek a Székesegyházban. Vasárnap változatlanul 8.30-tól, 10 órától, 12 órától és 18 órától mutatnak be szentmisét." - tette közzé a Győri Egyházmegye Sajtóirodája.

Most vasárnap délben és este hat órakor is szentmisét tartanak, jövő héttől pedig a hajnali misékhat órakor kezdődnek a főoltárnál. S ha már oltár: Andorka Miklós, a Győri Egyházmegye építési irodájának vezetője arról beszélt, hogy a felújítás ezen üteme 450 millió forintba került, ennek fő eleme a Mária-oltár restaurálása volt. Emellett a fal szigetelést kapott, a nedvesedés megszűnt, a székesegyház padlófűtése, teljes villamoshálózata, biztonsági rendszere is megújult. A restaurálás szakaszos lezárásokkal folytatódik, de nem zavarja majd a misék rendjét.

Forrás: gyor.egyhazmegye.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét