Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2019. Október 01. 07:55, kedd | Külföld

Agyvérzést kapott egy öt hónapos csecsemő, miután földhöz vágta az anyja

Agyvérzést kapott egy öt hónapos csecsemő, miután földhöz vágta az anyja

Gyerekbántalmazással vádolnak egy floridai nőt, aki 5 hónapos fiát többször földhöz vágta. A csecsemő olyan súlyosan megsérült, hogy agyvérzése lett. Péntek óta a helyi kórházban ápolják, állapota még mindig kritikus.

A harmincéves Burgandie Marquez a rendőröknek azt mondta, hogy csütörtök este telefonon veszekedett a gyerek apjával, amin úgy feldühödött, hogy kétszer földhöz csapta a kezében lévő kisfiút. A gyerek feje az ütéstől hátrahanyatlott, néhány percig mozdulatlan volt.

Marquez hozzátette, hogy nagyon megijedt, hogy a fia esetleg súlyosan megsérült, karjaiba vette, és le-fel szaladgált vele a lépcsőn, mert úgy gondolta, hogy ettől helyreáll az agyában a vérkeringés.

Másnap reggel a gyereknek epilepsziaszerű rohama volt, anyja pedig vigasztalni kezdte, ahelyett, hogy azonnal rohant volna vele a kórházba.

Még ugyanezen a napon délután a nő elhatározta, hogy kibékül a gyerek apjával, és elviszi hozzá a babát látogatóba. Ám útközben a gyerek újra rosszul lett, ő pedig csak ekkor fogta fel, hogy orvosi segítségre van szükség. Megállt egy benzinkútnál, és mentőt hívott.

Néhány perc múlva metőhelikopterrel vitték kórházba a csecsemőt, ahol megállapították, hogya súlyos fejsérülés miatt agyvérzést és koponyatörést szenvedett.

Bár az orvosok mindent megtesznek az életben maradásáért, a kisfiú állapota még mindig kritikus - írja a foxnews.com.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 16:06, szombat | Külföld

A brit királyi ház pénzügyeit sem kíméli a járvány

A brit királyi család pénzügyeit sem kíméli a koronavírus-járvány.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 08:56, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer a világon

A világon 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. Szeptember 26. 06:00, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújt be az Apple-bírság ügyében

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be pénteken az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple számítástechnikai óriáscégnek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt