Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2022. December 21. 07:59, szerda | PR
Forrás: (x)

Ajándékozzunk egymásnak jövőt és reményt!

Ajándékozzunk egymásnak jövőt és reményt!

Elindult a 10 Millió Fa csapatának Legyen erdő a fa alatt elnevezésű kampánya, amely során az adakozók a Zöld Zugoly Klímafarmon cseperedő fákat ajándékozhatják egymásnak.

Ráadásul most minden ajándék ültetés mellé egy személyre szabható fát ábrázoló digitális grafikát küldenek, amelyet mindenki betehet a karácsonyfa alá.

A 10 millió Fa országos közösségét Bojár Iván András alapította 2019 nyarán. Azóta folyamatosan növekvő számú helyen, kisvárosban, falun, megyeszékhelyeken és fővárosi kerületekben működnek helyi közösségeik.
Indulásuk óta kiemelkedően fontosnak tartják, hogy szakmailag is hitelesek legyenek, ezért felállítottak egy központi szakértői csapatot Dr. Aszalós Réka erdőökológus, Bozzay Balázs erdész és Zsolnai Balázs kertész, növényorvos személyében. Hozzájuk csatlakozott a 10 millió Fa nagyköveteként a népszerű színésznő: Pokorny Lia.

Tárgyak helyett faültetés ajándékba

Egyre több emberben merül fel az év végi ünnepek alkalmával, hogy szívmelengető, közben pedig a globális felelősségvállalás szempontjából is értékes ajándékkal lepjék meg szeretteiket. Ehhez nyújt most lehetőséget a 10 millió Fa csapata, akik szerint a legjobb, ha idén az emberek tárgyak helyett faültetéssel lepik meg szeretteiket.
A Zöld Zugoly Klímafarmon cseperedő fákat lehet ajándékba adni, amely egy 3,5 hektár vegyes korú, biodiverzitás növelő, az egykori természetes állapot visszaállítását célzó, klímavédelmi és nem fakitermelésre ültetett erdőt foglal magában. Ráadásul minden ajándék ültetés mellé egy személyre szabható fát ábrázoló digitális grafikát küldenek az ajándék fáról (külön díj ellenében pedig akár nyomtatott grafikát is).

Fákat, erdőket ültetnek és gondolatokat

A 10 millió Fa Alapítvány grandiózus célja nem más, minthogy 10 millió fát ültessenek el Magyarország területén, azaz minden magyarra jusson legalább egy árnyat, hűst, nem mellesleg pedig oxigént biztosító fa. Ezzel is igyekeznek felvenni a harcot az egyre jobban fenyegető éghajlatváltozás ellen, valamint a természet biológiai sokféleségének drámai beszűkülése ellen.
Az alapítvány, Magyarországon egyedülálló módon, az ENSZ vállalati működések értékeléséhez használt 17 Fenntartható Fejlődési Cél közül 11 esetében végez tevékenységet. Szívesen működnek együtt mindenkivel, akik értik a klímaváltozás folyamatát és veszélyeit, olyan vállalatokkal, amelyek nyitottak a változásra, felelősen gondolkoznak és valóban hajlandók érdemi lépéseket tenni az emberiség közös zöld jövője érdekében. Az elmúlt százhúsz év legszárazabb nyarának aszálya megmutatta: temérdek a feladat, és nincs halogatható idő!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 13:44, péntek | PR

Bőröndválasztási útmutató – így érdemes hozzákezdeni a vásárláshoz!

A nyaralás megtervezésekor az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen bőröndöt válasszunk az utazásunkhoz.

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal