Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 22. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: mti

Akár 30 százalékkal is nőhet a SZÉP-kártyás költés jövőre

Akár 30 százalékkal is nőhet a SZÉP-kártyás költés jövőre

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) előzetes várakozásai szerint 30 százalékkal is nőhet a turizmusban SZÉP-kártyával elköltött összeg jövőre az ideihez képest

- mondta Könnyid László, a szervezet elnöke az MTI kérdésére csütörtökön, a 2019. évi adótörvényekben megfogalmazott változások kapcsán.

A beterjesztett törvényjavaslat szerint jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.

A MSZÉSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a SZÉP-kártya meghatározó szerepet játszik belföldi turizmusban. Tavaly a magyarországi hotelekben a vendégek több mint 17 milliárd forint értékben fizettek SZÉP-kártyával, ami a panziók, szállodák belföldi szállásdíjbevételének csaknem 20 százalékát tette ki.

A SZÉP-kártya az évek alatt a munkavállalói oldalon elfogadottá és a rekreációt középpontba állító juttatási elemmé vált. A munkáltatók évről évre magasabb összeget írtak jóvá a kártyákon, annak kedvező kezelési költsége nem terhelte a hazai tulajdonú vállalkozások gazdálkodását - hangsúlyozta a szövetség.

A SZÉP-kártya 2011. évi bevezetése óta tapasztalt, a turizmusban történő folyamatosan növekvő felhasználása idén sem állt meg. Január és április között a felhasználás 4,5 milliárd forintot tett ki a szállodákban, ami 5,6 százalékkal több a tavalyinál.

Könnyid László az MTI kérdésére elmondta: a szövetség várakozásai szerint az év egészében 8-10 százalék lesz a növekedés, miután még két nyári hónap, illetve több hosszú hétvége is van ebben az évben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.