Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Február 05. 07:48, péntek | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Aki szíven szúrta Cozmát - lezárult a nyomozás

Aki szíven szúrta Cozmát - lezárult a nyomozás

A rendőrség lezárta a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolása ügyében indított nyomozást. A nyomozók adatai szerint R. Sándor szúrta szíven és vesén Marian Cozmát 2009. február 8-án Veszprémben a Patrióta lokál előtt. A szórakozóh

Szórakozni érkezett a veszprémi lokálba a 25 fős csapat február 8-án. A társaság egyik tagjának testvérét két nappal korábban Székesfehérváron egy szórakozóhely előtt inzultus érte, de hiába keresték a tetteseket, hogy bosszút álljanak, nem találták őket, így a már Enyingen összeverődött társaság Veszprémbe indult kikapcsolódni.

A 25 fős csoport éjjel háromnegyed kettőkor 7 autóval érkezett a veszprémi szórakozóhelyre, ahol már akkor feltűnően viselkedtek és megbotránkoztatták a vendégeket. Később heten hazaindultak, a társaság négy tagja - három budapesti és egy enyingi férfi - azonban lementek a tánctérre, ahol kinézték maguknak Marian Cozmát, aki barátnőjével táncolt. N. Győző megütötte a kézilabdázót, amikor az neki háttal állt, később három társa is bekapcsolódott a verekedésbe. Cozmát ketten megpróbálták megvédeni, akkor azonban R. Sándor vesén szúrta a sportolót - állapította meg a rendőrség.

A sportoló ekkor menekülni próbált, R. Sándor, Sz. Iván és N. Győző azonban követte őt, és az épület előtt ismét összeverekedtek. Ekkor kapta Marian Cozma a halálos szívszúrást a gyanú szerint R. Sándortól. Itt a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet N. Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

A három tettes autóval menekült Budapestre, ahol kétfelé indultak: R. Sándor és N. Győző R. Sándor bérelt lakásában húzta meg magát, már akkor szökést terveztek. Nekik A. László és egyikük élettársa segített. Több százezer forint kölcsönt és egy idegen autót kértek tőlük. A rendőrök tudomására jutott, hogy a tettesek Ausztriába készülnek ezért az osztrák rendőrök bevonásával Graz előtt elfogták őket - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Pogány Péter a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztályvezetője.

A 25 fős társaság valamennyi tagját garázdaság bűntettével is gyanúsítják. A gyanúsítottak közül 15-en előzetes letartóztatásban vannak, egy férfi esetében pedig házi őrizetet rendelt el a bíróság. A gyanúsítotti kör tagjai korában összesen 53 alkalommal álltak bíróság előtt a legkülönbözőbb bűncselekmények elkövetése miatt.

13 ezer oldalas akta született az ügyről, összesen 703 tanút hallgattak ki, és több mint 60 szakértői véleményt hallgattak meg valamint 340- nél is több bűnjelet foglaltak le a rendőrök. A bűnügyi költség több mint 68 millió forint.

A nyomozás lezárult, a három legfőbb gyanúsított teljes vagyonának zárolását elrendelte a bíróság, a rendőrség pedig vádemelési javaslattal elküldi a nyomozati anyagot a főügyészségnek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.