Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 14. 14:58, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Akiket másfél méteres hótorlasz zár el

Akiket másfél méteres hótorlasz zár el

Két falut továbbra is hótorlasz zár el Fejér megyében, Győr-Moson Sopron és Zala megyében pedig tucatnyi mellékút alig járható. A Székesfehérvár és Balatonkenese között tegnap óta veszteglő vonatot várhatóan délutánra sikerül kis

Két falu még mindig megközelíthetetlen Fejér megyében - Vértesboglárt és Bodmért is másfél méteres hótorlasz zárja el. Pákozd, Gyúró, Tordas, Beloiannisz és Besnyő irányába reggelre sikerült járhatóvá tenni az utat.

Székesfehérvár és Balatonkenese között továbbra sincs vasúti közlekedés, az utasokat pótlóbuszokkal szállítják. A hóakadály miatt szombat óta veszteglő vonat kiszabadításán jelenleg is dolgoznak.

Győr-Moson Sopron megyében és Zalában is tucatnyi mellékút rendkívül nehezen járható, többek között a Gecse és Szerecseny közötti útszakasz is. Mára javult az időjárás a Dunántúlon - a meteorológiai szolgálat minden régióban visszavonta a vörös riasztást - már csak a Közép-Dunántúlon kell enyhe hófúvásra számítani.

Gecsei olvasónk, Holy Ádám fotóit megtekintheti a galériában.

Belvízveszélyre figyelmeztetnek

Az ár- és belvízveszélyre figyelmeztet a Magyar Tűzoltó Szövetség. Az ország valamennyi tűzoltóságát arra kérik, hogy az önkormányzatokkal közösen kezdjék meg a vízelvezető árkok és csatornák tisztítását, mert egy esetleges hirtelen felmelegedésnél az olvadó hó árhullámokat okozhat.

Dobson Tibor szóvivő elmondta: a tűzoltóságok az ár- és belvízvédelemre való felkészülés keretében ellenőrzik a szivattyúik, valamint minden olyan berendezés és eszköz állapotát, amelyet a vízkárok felszámolásánál használni tudnak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.