Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 29. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Németh Viktória

Akkezdet Phiai a Rómerkvelle Fesztiválon

Akkezdet Phiai a Rómerkvelle Fesztiválon

Harmadszorra lép fel Győrben az Akkezdet Phiai rapbanda.

A formáció egyik tagjától Saiidtől megtudhatjuk milyen a győri közönség, és hogy mit szólnak a napokban világot látott Puzsér Róbert őket dicsőítő nyilatkozatához.

Mivel készülnek a hétfői Rómerkvellés koncertre? Mire számíthat a győri közönség?

Dj-s felállásban lépünk fel, ezekre a koncertekre nem szoktunk készülni, hiszen magunk írjuk a szövegeinket, amik a saját meglátásainkról szólnak, ezért nem kell próbálnunk. Természetesen, ha teljes zenekarral állunk színpadra, az már több készülést igényel, hogy minden jól szóljon a helyszínen.

Harmadszorra lépnek fel Győrben. Milyen az itteni közönség?

Nagyon jó közönség a győri. Emlékszem egyszer egy kis pincekocsmában léptünk fel, rengetegen voltak, és állt a füst az egész helyen. Akkor még nem volt a dohányzási tilalom. Az emberekről patakokban folyt a víz, de nem mentek el és végigtombolták a koncertet.

Múlt héten voltak 15 évesek. Hogy ünnepeltek?

A budapesti Alcatrazban minden pénteken én szervezem a bulit, és pont egy héttel a születésnap előtt jöttem rá, hogy a következő hétvégén leszünk 15 évesek. Meghívtuk a Vészkijáratot és a Barbárfivéreket is, hogy együtt ünnepeljünk. Kaptunk egy nagyon szép tortát is, aminek a tetején képek voltak rólunk. De a lényeg, hogy nagyon jó bulit csaptunk!

Mik a terveik a jövőre nézve?

Együtt és külön is szövögetünk terveket, természetesen folyamatosan dolgozunk az új lemezen, amin rengeteg világhírű zenésszel dolgozunk együtt. Reményeink szerint legkésőbb télen meg is fog jelenni. A csapat másik tagja Újonc, akit irodalmi körökben Závada Péterként ismernek, most jelentette meg első verseskönyvét, amiből 2 hét után 2000 darab fogyott. Ez páratlannak számít a magyar irodalomban. Az utángyártás már el is kezdődött, akkora rá a kereslet.

A napokban látott napvilágot egy riport, amiben a Csillag Születik legszókimondóbb zsűritagja, Puzsér Róbert elismerően nyilatkozott az Akkezdet Phiairól. Mit szóltak, mikor elért önökhöz ez a hír?

Nagyon örültem neki, hiszen nekem nagyon imponált, mikor még a Csillag Születik előtt a Reggeli című műsorban nyilatkozott a legutolsó Batman filmről, amit magához híven porig alázott. Ez nekem annyira tetszett, hiszen az ismerőseim közül mindenki az egekig dicsérte, de mi mikor láttuk a barátnőmmel és az egyik ismerősünkkel, majdnem kijöttünk a moziból. Szerintem nagyon sokan csak miatta nézik a Csillag Születiket. Nekem nincs tévém, de az interneten mindig visszanézem, hogy hogyan nyilatkozott a produkciókról, mert nagyon sokszor ugyanaz a véleménye, mint nekem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.