Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 30. 14:28, péntek | Bulvár
Forrás: V-MTI

Ákos: dupla DVD-n a tavalyi Aréna-koncertek

Ákos: dupla DVD-n a tavalyi Aréna-koncertek

Veletek vagyunk címmel Ákos DVD-n örökítette meg tavaly decemberi dupla telt házas Aréna-koncertjét. A népszerű előadó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jövőre nem fog koncertezni.

"A kiadvány címét a közönség adta, ezzel fogadtak minket, amikor a zenekarommal tavaly decemberben kiálltunk az aréna színpadára. Egyértelműen kiálltak mellettünk abban az időszakban, amikor koholt vádakkal, torzításokkal, ferdítésekkel, hazugságokkal kellett szembesülnöm egy interjú miatt" - mondta Kovács Ákos.

A dupla DVD első lemezén a koncert 28 dala szerepel, a másodikon a 2015-ben megjelent Még egyszer című lemezéhez kapcsolódó hat klip és négy werkfilm a stúdiómunkáról, a koncertfelkészülésről, a klipforgatásokról. A DVD-t csütörtökön este levetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

"Talán ez az eddigi leglátványosabb koncertfilmem, számomra a nemzetközi szint a cél. A rendező Juhász Viktor, aki hosszú évek óta dolgozik velem, a két estét összesen harminc kamera rögzítette" - mondta Ákos. A koncert idén nyáron a közönség szavazása alapján a legjobb koncert kategóriában megkapta a Petőfi Zeneit Díjat.

A DVD-n a klipek között szerepel egy olyan is, amely csütörtökön debütált: az Átölel című dal videója a koncertről kivágott részlet, amelyen Bánfalvi Sándor dobos gitározott, Lepés Gábor billentyűs pedig basszusgitározott.

Hauber Zsolt, Ákos zenekarának negyedik tagja és dalszerzője a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy az Átölel zenéjét három és fél évvel ezelőtt, kisfia születésekor írta.

Ákos előadásait a 2016-os turnészezonban csaknem 120 ezren látták. Az énekes és csapata kétszer lépett fel a Felvidéken és Erdélyben, játszott Londonban és koncertezett a VOLT Fesztiválon is.

A Még egyszer turnéjának következő állomása október 8-án a győri Audi-csarnok, majd Ákos december 17-én, szintén az Arénában, a tavalyihoz képest egy teljesen más műsort és látványvilágot felvonultató koncerttel lezárja négyéves sikeres szintirock időszakát, jövőre nem lép színpadra.


"2012-től 2016-ig több mint félmillió ember látott élőben zenélni, most illendőnek érzem pihenni. Lesz időm eldönteni, mi lesz a következő, amibe belevágok" - mondta Ákos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.