Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Április 18. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

A legtöbb ember alábecsüli az „egészségesnek” hirdetett gyümölcslevek, turmixok cukortartalmának mennyiségét – erre a következtetésre jutott a Glasgow Egyetem által végzett tanulmány.

A kutatás keretében kétezer embert kérdeztek meg arról, mennyire becsülik a különböző italok kalóriatartalmát és az azokban található cukormennyiséget. Bár a szénsavas üdítőitalokban található cukormennyiséget túlbecsülték a megkérdezettek, azonban a turmixokban és gyümölcslevekben találhatót meglehetősen alábecsülték - számol be a BBC.

A csapat italfogyasztási szokásaikról is kérdezte a résztvevőket. Meglepő, de arra a következtetésre jutottak, hogy a legtöbben naponta 450 kalóriát visznek be szervezetükbe italokkal, ami az irányadó napi beviteli érték mintegy negyedét kiteszi.

Érdemes tehát a napi kalóriamennyiségbe az üdítőitalokat is beleszámolni, illetve a bennük található cukor mennyiségére odafigyelni, mert bármennyire is egészségesebbek a gyümölcslevek és a turmixok a szénsavas üdítőitaloknál, mégis nagy mennyiségű cukor található bennük.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.

2024. Július 13. 08:37, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: megnyertük egyszer, másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

2024. Július 13. 08:35, szombat | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható szombaton az ország nagy részén

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szombaton több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 12. 07:58, péntek | Belföld

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.