Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 04. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Alaki ismeretek felfrissítése a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokságon

Alaki ismeretek felfrissítése a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokságon

Cseszregi János törzszászlós, a Helyőrség-támogató alegység vezénylő zászlósa tartott 3 alkalommal 3 órás foglalkozást összesen közel 80 főnek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredet kérte fel, hogy tartson alaki foglalkozást a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltóknak.

A két szervezet jó viszonyt ápol egymással, egyrészt közös gyakorlatokat tartanak, de az árvízi védekezések alkalmával is vállvetve dolgoztak a tűzoltók és a katonák.

Mindhárom szolgálati csoport tagjai részt vettek az elméleti, majd gyakorlati foglalkozásokon. Bár tűzoltóként nem elsődleges feladatuk a menetelés, de természetesen hivatásos szerv egyenruhás tűzoltóitól mégis elvárás az alakiasság. A moduláris képzés bevezetésével, az újoncok kiképzése két hónap rendészeti oktatással kezdődik, ott a tanrendben szerepel az alaki foglalkozás. A sorkatonai szolgálat megszűnése után és a tűzoltók moduláris képzésének kezdete között, azonban eltelt jó pár év, így a tűzoltók között van néhány, akinek életéből kimaradtak ezek az ismeretek, vagy sok év telt el a megszerzésük óta, így a korábban tanultakat fel kell frissíteni, a mozdulatsorokat gyakorolni szükséges.



Cseszregi János törzszászlós, a Helyőrség-támogató alegység vezénylő zászlósa tartott 3 alkalommal 3 órás foglalkozást összesen közel 80 főnek. A legfontosabb alaki fogások ismeretére, mint például a sorakozó, vigyázz- pihenj állás, jelentés beadás vagy parancs, illetve elismerés szabályos átvétele, minden tűzoltónak szüksége van. Ezeket gyakorolták a tűzoltók Cseszregi törzszászlós irányításával.

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred közreműködésének köszönhetően a győri tűzoltók ezentúl katonásabban, fegyelmezettebben és ami a legfontosabb, szabályosan tudják végrehajtani a legszükségesebb mozdulatsorokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.