Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Május 12. 10:25, szerda | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Alapkőletétel: fejleszt az INNONET

Alapkőletétel: fejleszt az INNONET

Lerakták az alapkövét annak az Autóipari Technológia Kompetencia Központnak, amely megvalósítására 400 millió forintot nyert a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pál

Az eseményen Simon Róbert Balázs elmondta, az Innonet tulajdonosi köre, amelyben a legnagyobb üzletrésszel Győr városa rendelkezik, úgy véli, recesszió idején, ha lehet, fejleszteni kell, ezért döntöttek úgy, hogy belekezdenek ebbe a beruházásba. A megyeszékhely, és a megyei kereskedelmi és iparkamara az ehhez szükséges törzstőke emelést közösen biztosította. Ezzel a társaság törzstőkéje több mint kétszeresére nőtt. A két kisebbségi tulajdonos, az UNIVERSITAS-Győr Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség az egyetemi szakmai hátteret és a széleskörű innovációs kapcsolatrendszert biztosítja a projekt számára. Az alpolgármester rámutatott, az önkormányzat kiemelten kezeli a mikro- és kisvállalkozások támogatását, ezt mutatja többek között, hogy a tavalyihoz hasonlóan, idén is biztosítanak egy munkahelymegőrzést szolgáló pályázati keretet. 2010-ben 100 millió forintot különítettek el erre a célra. Simon Róbert felhívta a figyelmet a szakképzési rendszert érintő változásokra is, amelyek a munkaerő-piaci igények kielégítését szolgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.