Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Június 25. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Alapszakonként ismerteti a karrierlehetőségeket a Diplomán túl

Alapszakonként ismerteti a karrierlehetőségeket a Diplomán túl

Új szolgáltatásokkal bővült a főként frissdiplomásoknak szóló diplomantul.hu. Az önismeretei és karriertesztek mellett immár tizennégy képzésterület alapszakjaira jellemző karrierlehetőségekről is értesülhetnek a januárban indult p

A Diplomán túl önismereti és pályaválasztási tesztjei az álláskereséshez és a karrierépítéshez nyújtanak segítséget. Az interaktív kérdéssor például azt vizsgálja, hogy a pályázó miként teljesítene az írásbeli pályázaton, egy személyes interjún vagy éppen a próbaidőn. Felméri továbbá a külföldi munkavállalási szabályokról szerzett ismereteket és a kapcsolatépítési készséget is. Az oldalon található Mesterszak kereső az egyes alapszakokra épülő mesterképzési lehetőségeket sorolja fel, a Karrierközpont keresővel pedig az egyetemi, főiskolai irodák elérhetőségét találhatja meg az olvasó. A Blogajánló segítségével az álláskeresést, munkahelyi tudnivalókat érintő topikok kereshetők fel.


Csaknem ötven alapszak hallgatóinak lehetőségeit ismerteti az oldal

Új funkcióként tizennégy képzésterület alapszakjait veszi górcső alá a Diplomán túl, így az agrártól a természettudományi képzési területig csaknem ötven alapszak által nyújtott karrierlehetőségekkel ismerkedhetnek meg az olvasók. A bemutatott alapszakok listája azonban folyamatosan bővül. Miközben az új szolgáltatással a képzés alatt szerzett tudásról és a végzettséggel megcélozható állásokról is olvashatnak az érdeklődők, az álláskereséshez, a szakmai gyakorlat megszerzéséhez, az önéletrajzíráshoz, valamint a motivációs levél elkészítéséhez szükséges legfontosabb tudnivalókat is összegyűjtötte a Diplomán túl. Az érdeklődők többek között megtudhatják, hogy beszéljenek az állásinterjún a fizetésről, képet kaphatnak a frissdiplomás kereseti lehetőségekről, illetve a külföldi munkavállalásról is tájékozódhatnak.



Közösségi oldalakon is


Első kézből értesülhetnek a frissdiplomásokat, álláskeresőket érintő témákról azok, akik a Facebookon vagy a Twitteren csatlakoznak a Diplomán túl követőihez. Az oldal friss tartalmait, szolgáltatásait azonban a Karrier hírlevélre feliratkozók is megismerhetik.


(Forrás: diplomantul.hu)


(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: