Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Július 20. 07:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

Alberto Contadoré a sárga trikó

Alberto Contadoré a sárga trikó

A Tour de France 15. szakasza előtt vezető Andy Schleck elvesztette a sárga trikót, miután kerékpárjának lánca leesett, és hiába próbálta utol érni a mellette elhúzó Alberto Contadort.

 

Így támadjon az ember...

 

Nagyjából 22 kilométerrel a Tour de France 15. szakaszának vége előtt az összetettben vezető Andy Schleck támadást indított, és ideiglenesen el is lépett a többek közt Alberto Contadorból, Jurgen Van Den Broeckből, Denis Menysovból és Samuel Sánchez Gonzálezből álló csoporttól. Ekkor úgy tűnt, növelni tudja előnyét az összetett verseny második helyén álló spanyollal szemben, azonban néhány másodperc múlva leesett a lánca, ráadásul nem volt egyszerű megjavítania kerékpárját.

 

Contadorék annak rendje és módja szerint el is húztak mellette, és aztán hiába próbált visszakapaszkodni, a sárga trikót menthetetlenül elvesztette. Az eredményhirdetéskor a címvédő spanyol diadalittasan bújt bele az összetettben vezető bringást megillető ruhadarabba - a francia közönség pedig nem volt rest füttyszóval tudomására hozni: elvárta volna, hogy megvárja technikai hibával küzdő ellenfelét.

 

Contador a történtek után azonban azt nyilatkozta, nem látta, mi a gondja Schlecknek.

 

„Amikor észrevettem, mi történt, már előtte jártam. Csak annyit láttam, hogy támadni kezd, aztán lelassul, de nem tudtam, hogy azért, mert gondja akadt a kerékpárjával - mondta Contador. - Jó a kapcsolatunk Andyval, és a következő szakaszon biztosan nem hagyja majd magát. Félek, ha arra gondolok, mi mindenre képes a pályán."

 

A luxemburgi kerekes fogadkozott is, hogy nem lesz sétagalopp a Tour hátralévő része legfőbb riválisa számára: „Ami történt, megtörtént, nem tudok változtatni rajta. A malőrt követően nagyon dühös voltam, de minden hidegvéremre szükség volt ahhoz, hogy minél kisebb hátrányt szedjek össze. Mostantól addig küzdök, harcolok, míg erőm el nem hagy és le nem esek a biciklimről. A versenynek még nincs vége."

 

A nyolc másodperc előnnyel az élre álló spanyol örömét mindenesetre aligha rontotta el a kellemetlen közjáték, ahogy a hazai szurkolóknak is volt okuk éljenezni: Thomas Voeckler személyében honfitársuk nyerte meg a két sprintszakaszból és négy emelkedőből álló etapot.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.