Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Január 24. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Alekszandr Dolgopolov kiejtette Robin Söderlinget

Alekszandr Dolgopolov kiejtette Robin Söderlinget

A nyolcaddöntővel sem ért véget az ukrán Alekszandr Dolgopolov csodálatos menetelése. Az Australian Openen életében először főtáblás, világranglista 46. helyén álló ukrán teniszező Jo-Wilfried Tsonga után a negyedik kiemelt Robin Söd

FÉRFI EGYES

Söderling 6:1-re megnyerte az első szettet és hamar brékelőnybe került a másodikban is. Ekkor úgy tűnt a világranglista-4. svéd úgy jut a negyeddöntőbe, hogy meg sem izzad. Dolgopolov azonban ekkor elkezdett bátrabban játszani, egyre több nyerőt ütött, és ezzel teljesen elbizonytalanította Söderlinget, aki rövid idő alatt szettelőnyből szetthátrányba került (3:6, 1:6). Ezt még nagy nehezen kiegyenlítette, azonban a döntő felvonás legelején elvesztette adogatását, ami végzetesnek bizonyult. Dolgopolov végül 2 óra 33 perc alatt 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2-re nyert és bejutott a legjobb nyolc közé.

"Nehezen kapcsolódtam be a mérkőzésbe, sokáig nem tudtam felvenni a ritmust és a szervám is rosszul ment. Aztán a második szettben kaptam néhány olcsó pontot ellenfelemtől, amelyekkel visszaengedett a mérkőzésbe, én pedig elkaptam a fonalat" – mondta Dolgopolov a mérkőzés után.

Andy Murray elképesztő formában van. A verseny ötödik kiemeltje 1 óra 43 perc alatt 6:3, 6:1, 6:1-re verte a tizenegyedik kiemelt osztrák Jürgen Melzert, és bejutott a negyeddöntőbe. A torna tavalyi döntőse eddigi négy meccsén szettet sem veszített.

"Meglepődtem, hogy ennyire könnyedén tudtam nyerni" – kommentálta győzelmét az összesen tíz ki nem kényszerített hiba, mellett 30 nyerőt ütő brit kiválóság.

A negyeddöntőben a torna egyik meglepetésembere, az ukrán Alekszandr Dolgopolov lesz az ellenfele.

A hetedik helyen kiemelt spanyol David Ferrer megállította a világranglistán 152. helyen álló Milos Raonicot. Igaz, az első szett még a kanadai meglepetésemberé lett, utána azonban érvényesült a papírforma.

NŐI EGYES

A 25. kiemelt Petra Kvitová a gyengébb első szett után feljavult, és agresszív játékának köszönhetően legyőzte a huszonkettedikként rangsorolt olasz Flavia Pennettát. A 20 éves cseh teniszező, így tavalyi wimbledoni elődöntője után másodszor jutott ilyen messzire Grand Slam-tornán.

A hölgyeknél második kiemelt Vera Zvonarjova két szettben, 6:4, 6:1-re legyőzte Iveta Benesovát (60. a világranglistán) és bejutott a negyeddöntőbe. Az orosz játékosnak egyhuzamban a harmadik balkezes cseh riválissal kell majd megküzdenie, ugyanis Lucie Safárová és Benesová után Petra Kvitová lesz a következő ellenfele a négy közé jutásért.

A kínai Peng Su-ajnak hiába volt mérkőzéslabdája Agnieszka Radwanska ellen, a 12. helyen kiemelt lengyel túlélte a kritikus pillanatokat, majd fordított és megnyerte a találkozót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.