Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Február 26. 07:31, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Alekszidze gólja három pontot hozott az ETO-nak a tavaszi rajton

Alekszidze gólja három pontot hozott az ETO-nak a tavaszi rajton

Rati Alekszidze pontos lövése döntött a siófoki mérkőzésen, a győriek győzelméhez nem összességében nem férhetett kétség a labdarúgó elsőosztály péntek esti, tavaszi rajtján. A mérkőzés elején főleg az ETO térfelén folyt a j

Szasa Sztevanovicsnak először a 10. percben kellett játékba avatkoznia, amikor az új szerzemény, Csordás Csaba nagyszerűen készítette le a labdát Délczeg Gergelynek, aki állítgatás nélkül, 18 méterről tüzelt, de a szerb kapus kiszedte a léc alá tartó labdát.
Jelentős változás nem volt a játék képében az ezt követő percekben sem, mégis sikerült megszereznie a Győrnek a vezetést. Koltai Tamás szép kiugratása után Rati Alekszidze hagyott maga mögött minden hazai védőt, és a tizenhatoson belülre érve nagyszerűen lőtte ki a hosszú alsót (0-1).
Nehezítette a játékosok dolgát, hogy a siófoki pálya talaja roppant nehéz volt, ami nem kedvezett a lapos passzoknak.
A hazai támadások a hátrányba kerüléssel alábbhagytak, és nem is bővelkedett a mérkőzés eseményekben, szünetig még Csordás maradt le centiméterekkel egy beadásról, amelybe, ha bele tud érni valószínűleg egyenlíthetett volna. A Győrnek is volt még egy ziccere, Koltai Tamás lövését bravúrral védte Molnár Péter, a kipattanót Fuad Bugerra fejelte kapura, de a gólvonalon álló Novák Alexisz menteni tudott.
Az 54. percben aztán Alekszidze újabb gólt szerezhetett volna, de Molnár kapus kivédte a technikailag is szépen kivitelezett lövését. A kipattanót ekkor is győri játékos szerezte meg, Koltai azonban csúnyán kapu fölé durrantott.
Három perccel később is a grúz támadó volt a főszereplő, az 57. percben leadott lövése azonben elkerülte a kaput.
Magasabb színvonalú második félidőt láthatott a csekély létszámú balatoni közönség, és ez egyértelműen a tavalyi bronzérmesnek volt köszönhető, mert a zöld-fehérek sokkal pontosabban és nagyobb fordulatszámon pörögve játszottak, mint az első játékrészben.
Néhány kisebb lehetőség a mérkőzés végéig mindkét csapat előtt adódott, de a Siófok nem állította megoldhatatlan feladat elé a győriek védelmét, és a vendégek sem tették már nagyobb próbára Molnárt. Összességében megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a Révész utcában az ETO, a hazaiaknak viszont negyedóra jó játék nem volt elég a pontszerzésre a jóval erősebb ellenféllel szemben.
Siófok - Győri ETO 0-1
Révész Géza utcai Stadion, 600 néző
Siófok: Molnár P. - Mogyorósi, Graszl, Novák A. - Katona A., Tusori, Kecskés (Csermelyi, 80.), Lukács (Melczer, 77.) - Csordás, Nomel (Honma 60.), Délczeg
Győri ETO: Sztevanovics - Takács Á., Djordjevics, Sztanisics - Koltai (Copa, 86.), Ji-Paraná (Kiss M., 46.) Pilibaitis, Trajkovics, Dinjar - Alekszidze, Bugerra (Sarasenidze, 60.)
Gól: Alekszidze (20.)
Sárga lap: Graszl (90.), ill. Alekszidze (72.)


( FourFourTwo.hu )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák