Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Június 10. 13:34, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Alkotói pályázat – dobogós helyek az országos versenyen is

Alkotói pályázat – dobogós helyek az országos versenyen is

Egy hete adták át a megyei díjakat „Tűzről pattant” címmel meghirdetett felmenő rendszerű alkotói pályázatán résztvevő legügyesebb alkotóknak.

Egy hete tartotta az értékelést, s adta át a megyei díjakat a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzmegelőzési Bizottság az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által „Tűzről pattant” címmel meghirdetett felmenő rendszerű alkotói pályázatán résztvevő legügyesebb alkotóknak.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdetett óvodások, általános és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az ovisok mellett az iskolások 6-10, 11-14, valamint 15-18 éves korcsoportban küldhettek alkotásokat.

A pályázat célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A Tűzről pattant pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem volt, amelyet a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.

A több mint hatszáz alkotás közül a korosztályonként és különböző kategóriákban a megyei első helyezést elért alkotók műveikkel bekerültek, s indultak az országos versenyen.

A mai napon Budapesten tartott országos verseny eredményhirdetésén első és második helyezést is átvehettek megyénk legjobb ifjú alkotói.

Számítógépes grafika kategóriában az országos versenyen az I. korcsoportban, azaz a 6-10 évesek közül első helyezett lett Frank Márton a Kimlei Általános Iskola tanulója, „ÖTE Kimle” című művével.

Számítógépes grafika kategóriában a II. korcsoportban, azaz a 10-14 évesek között második helyezést ért el Kmetti Luca a győri Móra Ferenc Általános Iskola tanulója „Hétköznapi hős” című művével.

Számítógépes grafika kategóriában a III. korcsoportban, azaz a 15-18 évesek között második helyezett lett Cseresnyés Csenge a mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskola tanulója „Tűzből mentés” című alkotásával.

Video kategóriában a III. korcsoportban első helyezett lett a Söveges Fábián, Rozmán Kristóf, és Koloszár István által készített „Az önkéntes lánglovagok élete” című videó.

Gratulálunk az országos versenyen elért szép eredményekhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.