Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Június 15. 07:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Áll a bál a Honvédnál

Áll a bál a Honvédnál

Nem indulhat 200 méter egyesben Kozák Danuta a szegedi kvalifikációs világbajnokságon - Storcz Botond szövetségi kapitány előzetes egyeztetés nélkül elvette az egyik olimpiai számot Kozáktól.


A kapitány annak ellenére döntött így, hogy a hétfői szétlövésen a sportoló kiharcolta az Európa- és világbajnoki részvételt 200 egyesben, a Domino Honvéd kajak-kenu szakosztályánál ezért teljes a felháborodás. A héten kezdődő Eb-n még indulhat Kozák, viszont az augusztusi vb-n nem. A kapitány a kvótaszerzésre hivatkozott, Storcz szerint ötszázon és kétszázon nem lehet duplázni, a két táv közötti háromórás pihenőidő kevés. Horváth Gábor szakosztály-igazgató viszont azt mondta: amennyiben a helyzet nem változik, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéhez, Balogh Gáborhoz, a sportért felelős miniszterelnöki főtanácsadóhoz és Czene Attilához, a sportért felelős államtitkárhoz fordulnak. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.