Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. Szeptember 19. 13:54, csütörtök | Helyi

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon

2019. szeptember 17-én Győrött tartotta projekt-indító sajtótájékoztatóját és információs nyílt napját a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

Konzorciumi partnereivel együtt valósítja meg az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektet. Célja a vállalkozás indítását tervező, alkalmas szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. A projekt a európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és konzorciumi partnerei (Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, és a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány) a Széchenyi 2020 program keretében valósítják meg a fejlesztést. Cél a Nyugat-Dunántúl régió területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, megfelelő szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. (GINOP-5.1.9-17-2017-00010)

A program célcsoportja:


a) 30 év alatti fiatalok;
b) 30. életévüket már betöltött álláskeresők;
c) a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál közvetítést kérőként nyilvántartásba vett megváltozott munkaképességű, ellátásában részesülő személyek.

A résztvevőknek a program ismeret és készségfejlesztéssel nyújt segítséget elképzelésük kidolgozásában, üzleti tervük elkészítésében. További elemeként a képzési programokat eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító személyek 4.573.800 Ft vissza nem térítendő forrásban részesülhetnek. A minősített tervnek megfelelően 1 éven át járul hozzá a vállalkozás költségvetéséhez. Ezt a támogatást a Magyar Államkincstárnál lehet igényelni.

Az új vállalkozók a program segítségével támogató környezetben kezdhetik meg tevékenységüket. Segíti a kapcsolatépítést, támogatja a már működő vállalkozások közötti információáramlást és gazdasági együttműködés kiépítését hozzájárulva ezzel a régióban élők jólétéhez.

A program eredményeként 989 fő részére biztosított az üzleti készségfejlesztés Nyugat –Dunántúlon 632,79 millió forint európai uniós forrásból. A jóváhagyott üzleti tervek alapján 878 vállalkozás igényelhet vissza nem térítendő támogatást a Magyar Államkincstártól a kezdeti költségeire.

A projektről bővebb információ a www.3000000.hu oldalon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.