Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 19. 08:00, szerda | Belföld

Álmában szúrta le volt férjét

Álmában szúrta le volt férjét

A Zalaegerszegi Törvényszék korábban védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett gyilkosságban mondta ki bűnösnek a nőt, aki álmában szúrta le volt férjét.

A fellebbezések után eljáró ítélőtábla többek között a nő büntetlen előélete miatt enyhítette a kiszabott büntetést, így ma 13 év fegyházbüntetésre ítélték az asszonyt.

Az 55 éves, Zala megyei nő még 2009-ben ment hozzá a nála egy évvel fiatalabb férfihez. A házasságuk azonban nem tartott sokáig: 2015-ben elváltak a rendszeres veszekedések miatt.

A férfi és a nő azonban továbbra is együtt gondozta a férfi pincéjét, és az ahhoz tartozó házat. A nő ebbe a házba költözött be 2017 májusában. Volt férje rendszeresen látogatta, olyankor együtt italoztak.2017. augusztus 5-én a szokásosnál több alkoholt ittak, és késő estig veszekedtek. A nő életveszélyesen megfenyegette a férfit egy késsel, majd letette azt a teraszon egy asztalra.

Később a férfi egy hintaágyon fekve szidta volt feleségét, akit meg is fenyegetett.

A nő megvárta, míg a férfi elalszik, fogta a kést, és mellkason szúrta volt férjét. A férfi azután még felállt, majd a teraszon összeesett, elájult, és nem sokkal később meg is halt. A nő csak jóval a férfi halála után hívta fel ismerősét, hogy segítséget kérjen.

A bíróság 13 év fegyházra ítélte a gyilkost.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.