Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Május 25. 14:29, kedd | Belföld
Forrás: Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.

Álomkirándulásra mehetnek az általános iskolások

Álomkirándulásra mehetnek az általános iskolások

A Nemzeti Tankönyvkiadó idén januárban hirdette meg az „Ország-város-fiú-lány – Magyarország gyerekszemmel” című pályázatot, melyen a harmadik-negyedik osztályos diákok azt a feladatot kapták, hogy tervezzék meg osztálykirándulás

A pályázat nagy sikernek bizonyult, közel 80 pályamunka érkezett, melyek közül egy háromfős zsűri választotta ki a legjobbakat.

Az elődöntő során minden csapatnak pontos tervet kellett készíteni az útvonalról, a látnivalókról, a költségvetésről és a programokról, valamint készült egy tesztfüzet is, mellyel később az utazás során szerzett ismereteket és élményeket mélyíthetik el a gyerekek. A legjobb pályázatok kiválasztása során a zsűri több szempontot is figyelembe vett: értékelték, hogy mennyire kidolgozott és megvalósítható az elképzelés, illetve a programok sokszínűségét és egyediségét is díjazták.

A döntőbe jutott tíz legjobb csapat személyesen is bemutatkozhatott a zsűri előtt, ahol egy utazási iroda ajánlataként ismertették megálmodott osztálykirándulásuk tervét. Prezentációjuk bemutatása mellett számos reklámfogással éltek a csapatok. A produkciók a gyerekek, a felkészítő pedagógusok és a lelkes szülők kreatív összefogását tükrözték.

A fődíjat végül a budapesti Remetekertvárosi Általános Iskola 3. b osztályának ítélte a zsűri, akik kétszázezer forintból valósíthatják meg álmaik magyarországi osztálykirándulását. A második helyezett százezer forinttal a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola 3. osztálya, a harmadik helyezett pedig ötvenezer forint nyereménnyel a szintén budapesti Teleki Blanka Általános Iskola 4. a osztálya lett. Különdíjat kapott a sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola 3. b osztálya, valamint a budapesti, sajátos nevelési igényű tanulókkal foglalkozó Laborc Utcai Általános Iskola 3. osztálya.

A döntőbe jutott csapatok osztálykirándulás-tervei megtekinthetők a www.ntk.hu honlapon.

A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.

A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. (NTK) a Sanoma Learning and Literature csoporthoz tartozó NTK-Perfekt Zrt. tulajdonában van. A 60 éves NTK Magyarország vezető tankönyvkiadója, mely kiváló minőségű, modern, a XXI. századi igényeknek megfelelő tananyagokat készít az általános és a középiskolai diákok és tanárok, valamint az egyetemi és főiskolai hallgatók részére.  Az NTK több mint 2500 féle tankönyvet és számos oktatást segítő eszközt ad ki. Az NTK a kiadók közül egyedülálló módon a nemzetiségi és speciális nevelési igényű tanulók számára is széles palettájú kínálattal rendelkezik.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.