Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Október 24. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Alonso nyert és az élre állt, Webber és Vettel kiesett

Alonso nyert és az élre állt, Webber és Vettel kiesett

Fernando Alonso nyert Lewis Hamilton előtt az 1. Dél-koreai Nagydíjon, a Ferrari spanyol pilótája átvette a vezetést a vb-pontversenyben. Mark Webber összeütközött Nico Rosberggel, Sebastian Vettel motorhiba miatt esett ki. Eső miatt késve k

Szombat éjszakától vasárnap délig esett az eső a dél-koreai versenypályán, amelyről így eltűnt az első két nap edzésein lerakódott gumiréteg. A pilóták rajtrácsra vezető körein többen is megpördültek, és mindenki arra jutott, hogy az átmeneti abroncsok sem megfelelőek, a rajtnál vizes aszfaltra való gumikat kell használni.

A rajt előtti percekben erősödött a csapadék, a csapatok beszámolói szerint az aszfaltban megindult kémiai folyamatok miatt különösen csúszóssá vált az útfelület. A versenybíróság tíz perccel elhalasztotta a rajtot, amelyre a biztonsági autó felvezetésével került sor. Az istállóknak kötelező volt a teljesen esős gumit feltenniük az autókra, a felvezető kör elmaradt.

Három kört tett meg így a mezőny, piros zászló miatt megszakították a versenyt.

A versenyigazgató több mint háromnegyed órás várakozást követően, magyar idő szerint 9.55-kor jelentette be, hogy 10.05-kor újraindul a futam. Valamelyest javultak a körülmények, a biztonsági autó egyre gyorsabban körözött, Jamamoto Szakon és Michael Schumacher ki is csúszott a pályáról.

Tizenhét kör után bejött a biztonsági autó a pályára, és útjára indult a verseny.

Simán eljött a mezőny, Sebastian Vettel és Mark Webber Fernando Alonso előtt maradt, a versenyzést sürgető Lewis Hamiltont megelőzte Nico Rosberg.

A 19. körben Webber megcsúszott a pályát szegélyező műfüvön, keresztbe pördült a pályán, Rosberg nekiütközött, mindketten kiestek. Visszajött a pályára a biztonsági autó.

A 24. körben ismét elindult a verseny, Vettel, Alonso, Hamilton, Felipe Massa, Jenson Button, Schumacher, Robert Kubica, Nico Hülkenberg, Rubens Barrichello, Adrian Sutil volt az első tíz sorrendje. Hátul Jarno Trulli és Bruno Senna ütközött, de tovább tudtak menni, Trulli a boxutcába állt.

Vettel meglógott Alonsótól, Hamiltontól és Massától. Az élmezőnyből elsőként Button állt ki átmeneti gumikért, a korábban Schumacher által megelőzött címvédő a 29. körben kapott új gumikat.

Sébastien Buemi a 31. körben megpróbálta megelőzni Timo Glocokot, de elfékezte magát, és összeütköztek. Ismét a pályára jött a biztonsági autó. Vettel és Alonso üldözői azonnal boxba hajtottak, a két éllovas egy körrel később érkezett. Alonso csak Hamilton mögé tudott visszajönni.

A verseny újraindítása (35. kör) után Vettel, Hamilton, Alonso, Massa, Schumacher, Barrichello, Vitalij Petrov, Hülkenberg, Kubica, Kobajasi Kamui volt az első tíz sorrendje. Button a 12. helyen haladt.

Alonso az első kanyarban megelőzte Hamiltont, és tapadt Vettelre, aki nem tudott meglógni.

A 41. körben Petrov megcsúszott a célegyenes előtti kanyarban (ugyanott, ahol Hamilton az időmérőn), és a Renault-ja a gumifalba csapódott. A pályabírók a biztonsági autó pályára küldése nélkül álltak neki a roncs eltakarításának.

Vettel a 45. körben a rossz látási viszonyokra panaszkodott, majd egy körrel később tönkrement a motorja. Alonso állt az élre, és a záró körökben magabiztos versenyzéssel megtartotta vezető pozícióját, és Hamilton, valamint Massa előtt megnyerte a versenyt.

A spanyol 231 ponttal átvette a vezetést a vb-pontversenyben, mögötte Webber 220, Hamilton 210, Vettel 206, a 12. helyen célba érő Button 189 ponttal áll, még mind az öten lehetnek világbajnokok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.