Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Szeptember 13. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Alonso sokat nyert monzai győzelmével

Alonso sokat nyert monzai győzelmével

Fernando Alonso nyerte meg a Formula–1-es világbajnokság Olasz Nagydíját, a második helyen Jenson Button, a harmadikon Felipe Massa ért célba. A pontversenyben a futam kezdetén még vezető Lewis Hamilton az első körben kiesett, így a 6. hely

Button remekül kapta el a rajtot, az első kanyarban már ő volt az élen, de hamar tovaszállt a McLaren-boxban az öröm, Hamilton ugyanis összeütközött Massával, ennek pedig a jobb első felfüggesztése látta kárát, ami eltört, így a világbajnoki pontversenyben élen álló brit pilóta versenye néhány száz méter megtétele után véget ért.

A negyedik helyről induló Webber a kilencedikre esett vissza, Schumacher is bejött elé, az ausztrál azonban a 6. körben visszaelőzte a hétszeres világbajnokot. A 9. körben Button, Alonso, Massa, Rosberg, Kubica, Hülkenberg volt az első hat sorrendje.

Button megfutotta a legjobb kört, majd megtette ezt még egyszer, ezután viszont Alonso is odatette magát, így nem nőtt közöttük a különbség. Vettelnek a rádióbeszélgetések alapján motorproblémái voltak, a német látványosan le is lassult, így Webber könnyedén húzott el mellette.

Az élen álló trió továbbra is szorosan egymás mögött haladt, a 30. körben a harmadik helyen haladó Massa kevesebb mint négy másodperccel volt csak lemaradva az élen álló Buttontól. Vettel autója közben „meggyógyult", így a két Red Bull között két másodperc sem volt.

Az első három helyen állók közül Button ment ki leghamarabb kerékcserére, Alonso és Massa egy, illetve két körrel tovább maradt kint. Hogy ez döntött-e vagy sem, azt nem lehet egyértelműen megállapítani, az mindenesetre tény, hogy Alonso Button elé jött vissza, így 14 körrel a vége előtt Alonso, Button, Massa volt a vezető trió sorrendje.

A végére nagyon begyorsuló Vettel az utolsó körre hagyta a kerékcserét, és a negyedik helyre jött vissza.

Az első három sorrendje már nem változott, Alonso megszerezte idei harmadik futamgyőzelmét, amivel a harmadik helyre jött fel a világbajnoki pontversenyben, amit a hatodik helyen célba érő Webber vezet, miután öt ponttal megelőzte Hamiltont.

Következő futam: szeptember 26. Szingapúri Nagydíj, Szingapúr  

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,