Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 25. 07:49, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Alonsót meglepte, hogy megszorították a Red Bullt

Alonsót meglepte, hogy megszorították a Red Bullt

Fernando Alonso csak két ezreddel maradt le a pole pozícióról a Formula–1-es világbajnokság Német Nagydíján, ám szerinte ennek is örülniük kell. A Ferrari spanyol pilótáját meglepte, hogy így megszorították a Red Bullokat. Lewis Hamil

 

Sebastian Vettel két ezredmásodperccel gyorsabb volt Fernando Alonsónál, megakadályozva ezzel a Ferrarit abban, hogy 2008 után ismét megszerezze a pole pozíciót. Alonso akár bosszankodhatna is - valószínűleg legbelül meg is teszi -, ám ő mégis elégedetten nyilatkozott a hockenheimi időmérőt követően.

 

„Azt hiszem, örülnünk kell. A szezon során először ott vagyunk az első sorban, ami nyilvánvaló előrelépés a számunkra - mondta Alonso, aki legutóbb a tavalyi Magyar Nagydíjon indult az első sorból. - Nagyon kis különbséggel kaptam ki, ám a pontokat holnap osztják."

 

A spanyol elárulta, nem számított rá, hogy ilyen nagy csatára késztetik a Red Bull pilótáit.

 

„A Q3-ban általában sokkal jobbak mindenkinél, így meglepődtünk, hogy ilyen közel voltunk hozzájuk, és tíz verseny után csatázhattunk velük a pole-ért. Hosszú időbe telt, de most már ott vagyunk a nyomukban."

 

Vettel érthetően Alonsónál is boldogabb volt, annál is inkább, mivel először nyerte meg az időmérőt a hazájában.

 

„Nem volt tökéletes az utolsó köröm, több helyen is bennem maradt egy kis idő, de végül elégnek bizonyult. Nagyon boldog vagyok, első alkalommal enyém a pole a hazámban, az igazi erőpróba azonban holnap következik. Nagyon erős autónk van, de nagy csatára van kilátás a piros kocsikkal" - utalt a Ferrarikra Vettel.

 

Csapattársa, Mark Webber csak a negyedik helyről indulhat, mégpedig elmondása szerint a saját hibájából.

 

„Kicsit szélesen vettem be az első kanyart, nem az ideális íven. Az én hibám volt, nagy kár, hogy emiatt vesztettem egy pozíciót az utolsó körben" - sajnálkozott Webber, aki több mint fél másodperccel volt lassabb Vettelnél.

 

A két McLaren csak a harmadik sorba kvalifikálta magát, Lewis Hamiltont viszont ez nem lepte meg.

 

„Ez az, amit már régóta szajkózok, de senki sem hisz nekem: a miénk csak a harmadik legjobb autó a mezőnyben, pillanatnyilag nem vagyunk elég gyorsak - mondta Hamilton. - Ennek ellenére megyünk előre, és megpróbálunk a lehető legjobban szerepelni."

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.