Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Február 05. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Alpesi sí: Schild nyert, Riesch kiesett, Vonn el sem indult

Alpesi sí: Schild nyert, Riesch kiesett, Vonn el sem indult

A németországi Arber-Zwieselben műlesikló futammal folytatódott a nők alpesisí-világkupa sorozata. A győzelmet az osztrák Marlies Schild szerezte meg a szlovák Veronika Zuzulova és a finn Tania Poutiainen előtt.

Az első futamot a svéd Maria Pietilä-Holmner nyerte 56.51-es idővel, 21 századdal megelőzve Zuzulovát és 65 századdal Schildet. Rajtuk kívül már csak Poutiainen tudott egy másodpercen belülre kerülni a svédhez képest, de neki már 92 század volt a hátránya a második futam előtt.

Amikor Poutiainen következett, akkor az olasz Manuela Mölgg állt az élen, aki a második futamban 58.38-as idővel sokáig a legjobb volt, de az elsőben csak a 16. volt. Így aztán a finnek – bár alaposan olvadt az előnye – végül így is maradt 63 százada.

Sokáig azonban nem örülhetett az első helynek, mert Schild majdnem két másodpercet vert rá, s 58.03-mal a legjobb időt produkálta ebben a futamban. A szlovák Zuzulova inkább a biztonságra törekedett, nem próbálta felvenni a versenyt Schilddel, s így végül be is tudott jönni a második helyre, amivel láthatóan elégedett volt.

Nem így a svéd, aki ugyan egy darabig tudta tartani az osztrákot, ám aztán kis híján kiesett, s bár végül célba ért, visszacsúszott a nyolcadik helyre.

Ami a világkupa éllovasait illeti, az élen álló német Maria Riesch ezúttal az első futamban kiesett, míg üldözője, az összetett címvédő amerikai Lindsey Vonn – aki az elmúlt napokban nagyot bukott egy edzésen – el sem indult ezen a versenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!