Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 14. 06:54, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Álunokák csalták ki a milliókat

Álunokák csalták ki a milliókat

Több tízmillió forintot csalt ki gyanútlan nyugdíjasoktól egy négytagú banda az ország különböző pontjain. A csalók a kiszemeltek bajba került unokájának adták ki magukat, és pénzt kértek ügyvédre. Átlagosan napi félmillió forint

Madarász János, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a csalók nagyszülőket, idős embereket szemeltek fel, és hívtak fel telefonon, pénzt kértek ügyvédre. Mint mondták, nagy bajban vannak. Nem sokkal a telefonhívás után egyikük megkereste a kiszemelt idős embert, akinek azt mondta, unokája nem ér rá, ügyvédnél van, a pénzt ő viszi el az unokának. Az idős emberek számtalan esetben dőltek be a bűnözőknek. Egyiküket múlt év decemberében sikerült elfogni, amikor az egyik idős emberhez ugyanazon a napon másodjára is visszamentek. A nőnek azóta már három társát is sikerült elfogni.

Hozzátette: mindannyian előzetes letartóztatásban vannak. Kiderült, hogy több tucat idős ember csaptak be az ország különböző részein: volt olyan nyugdíjas, akitől 3-400 ezer forintot vettek el, de volt olyan nyugdíjas is, akitől 2 millió forintot kaptak. A gyanúsítottak bevallották, hogy volt nap, hogy 3 millió forintot zsákmányoltak, de átlagosan napi 500 ezer forint bevételük volt. A nyomozás jelenlegi adatai alapján még nem lehet pontosan tudni, mennyit csaltak össze, körülbelül 10 és 100 millió forint közötti összeget. A négy gyanúsított közül ketten már voltak büntetve, egyikük egy szlovák állampolgár, egy másik pedig osztrák, aki két éve él Magyarországon - hangzott el a sajtótájékoztatón.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.