Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 29. 10:29, kedd | Helyi
Forrás: infoGyőr

Alvin és a Supernem

Alvin és a Supernem

Mindent felforgató közös turnéra indult két klub- és fesztivál kedvenc zenekar, az Alvin és a Mókusok és a Supernem. A szeptemberi, budapesti turnényitány után a két zenekar november 8-án Győrbe érkezik.

Az ugrálós és szellemes rockzene kedvelőinek két kedvenc zenekara szeptember 21-én lépett fel a Budapest Parkban - pontosan hét évvel legutóbbi közös fellépésük után -, most pedig jönnek a további közös állomások: november 8-án a győri Bridge, november 9-én az egri Gödör, november 15-én Szombathely és a Mozi, november 16-án Székesfehérvár és a Fezen klub, majd zárásként december 7-én a megújult veszprémi Expresszó. A turnéállomásokon a két csapat vendége a rokon stílusban utazó, a Petőfi Rádióból is ismert, feltörekvő Kozmosz.

„Nyíregyháziak lévén, Szabival gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Mindketten csináltunk béna zenekarokat a jelenlegi bandáink előtt, melyeken jókat mosolygunk mai fejjel! Eltelt százezer év és most egy színpadon állva forgatjuk fel Magyarországot az őszi túránk keretein belül!” - üzeni a közönségnek a szeptember 9-én egyébként új klippel jelentkező Alvin és a Mókusok névadó frontembere, Alvin, míg Papp Szabi, a Supernem frontembere ugyancsak lelkes: „Alvin már 20 évvel ezelőtt is ugyanezt tolta, mint most - így lettek ők Magyarország egyik kultzenekara. Mikor elkezdtük a Supernemet, mindig nagy figyelmet és törődést kaptunk tőlük. Rég a levegőben volt már ez a közös ramazuri, közös nyíregyházi múltunkat is tekintve...szerintem a közönség nagyon bírni fogja a dolgot. Találkozunk ott!”

Az Alvin és a Mókusok 20 éves zenekar, 1993-ban alakult Nyíregyházán, s az évek során kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb punk-rock zenekarává küzdötte fel magát, melyért a tíz vagy húsz évvel ezelőtti tinédzsererek is rajonganak. Alvinékat elsősorban a dalok szövegei tették népszerűvé, melyek - az énekes átalakuló életfelfogása nyomán - nagy változáson mentek keresztül az évek folyamán. Egy dolog azonban nem változott: ezek szókimondó, őszinte és pimasz dalszövegek. Alvinék színes zenei világát a nyers punktól, a ska punkig, a zúzósabb metálos hangzástól át a lírai dallamokig többféle zenei összetevő alkotja. A csapat frontembere a kezdetek óta az énekes/gitáros Alvin (Pásztor István). A basszusgitáros 1998 óta Csoma Viki, aki egyébként vokálozik és énekel is. A jelenlegi dobos, Szirota Márió 2011-ben csatlakozott az együtteshez. A zenekar az elmúlt 20 évben 17 albumot készített, számos videoklipjük közül a Sajnálom nézettsége túllépte a 2 milliót a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. Az Alvin és a Mókusok legutóbbi albuma a 2012-ben kiadott Bátorság, nyújtott kéz, mely a trió eddigi legjobb nagylemeze. A zenekar az elmúlt években a zúzósabb koncertek mellett bensőséges, akusztikus/unplugged koncertekkel is bemutatkozott. A zenekar 20 éves fennállásának alkalmából koncertfilmet készít, melynek első részét az alábbi linken tekinthetik meg: YouTube

A Supernem kipróbált, de több éves színpadi múlt után is teljes lendületből zenélő együttes, mely fülbemászó, popos dallamokból, klasszikus, karcos rockból, punkos vadulásból és modern gitárzenéből kotyvasztja immár jellegzetesnek nevezhető stílusát. Az ország egyik legvagányabb frontembere, Papp Szabolcs (basszusgitár, ének) és társai, Pulius Tibor (gitár, vokál) és Mozsik Imre (dob) hármasa 2003-ban jelentette meg debütáló nagylemezét, Hangosabban címmel, melyről több dal is - mások mellett a K-k-kétszer, a Surfpunk vagy a Rendőrsztori - közismertté vált. A bemutatkozó albumot két év szünet után követte a Tejfog - rajta a szellemes, önirónikus címmel ellátott Az igazi rocksztár az első próbán meghal -, majd 2007-ben a Nemde című sorlemez. Az immár Kubányi Bálint billentyűssel kibővült zenekar legfrissebb nagylemeze, a Tudományos fantasztikus pop a hazai könnyűzene élvonalába katapultálta az együttest. A Supernem október elején két új dalt jelentet meg, és készül már az új nagylemez.

A Kozmosz 2012-ben Az Okosak Földje bemutatkozó EP dühös, mégis fülbemászó, energikus és gyakran politikus számaival vetette észre magát, amelyeket 2013-ban újabb dalok követtek, idén ősszel pedig videókkal borzolják tovább a kedélyeket. A fröccs-fűtötte zenekar amikor teheti, az országot járja: Győrbe először, az Alvin és a mókusok és a Supernem vendégeként érkeznek, befűteni a bulinak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense