Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2016. Július 26. 09:09, kedd | Külföld
Forrás: mti

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az Egyesült Államok elnökének készülő demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump számára egyaránt nagy probléma, hogy nehezen szerethetőek,

és elég nagy az elutasítottságuk. Ugrósdy Márton az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta: mindketten eléggé polarizálják a választókat, vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem szeretik őket. A független, bizonytalan szavazókat pedig nehéz megszólítania az olyan jelölteknek, akiknek ilyen nagy az elutasítottságuk.

A szakértő kitért arra is, hogy a hétvégén történtek feszültséget okoztak a demokrata konvención. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott levelekből az derült ki, hogy a párt elnöke, Debbie Wasserman Schultz többször lehazugozta Clinton vetélytársát, munkatársaival különféle, Sanders szenátort negatívan beállító történeteket talált ki, és egyes államokban még azt is fel akarták használni, hogy Sanders zsidó.

Ugrósdy Márton ugyanakkor megjegyezte: csodálkozik azon, hogy ez meglepetésként érte az embereket, hiszen Bernie Sanders kampánya nagyrészt arról szólt, hogy nemcsak a republikánusok ellen, hanem saját pártvezetése ellen is fellépett.

Kérdés, hogy a "feldühödött Sanders-hívek" mennyire tudják elfogadni, hogy nem az ő emberük lesz a jelölt - mondta a szakértő, hozzátéve: szerinte végül "Trumpnál minden jobb" alapon, ők is beállnak majd a sorba.

Ezzel együtt Ugrósdy Márton úgy vélekedett: a novemberi választásig még sok minden történhet.

A demokraták nyilván igyekeznek egységet mutatni - mondta, megjegyezve, az amerikai társadalom felkészült arra, hogy nő legyen az Egyesült Államok elnöke.

Ugyanakkor Donald Trump várhatóan nem fog kesztyűs kézzel bánni ellenfelével, és a republikánusok nyilván sokat fognak vájkálni Hillary Clinton múltjában - fejtette ki a külügyi intézet kutatója, aki szerint Hillary Clinton esetében is elég hosszú listáról lehet válogatni egy lejárató kampányhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 11:28, péntek | Külföld

A 2030-as évek elején jelenhet meg az utolsó belső égésű motor a Volkswagen kínálatában

Várhatóan a 2030-as évek elején jelenik meg az utolsó új fejlesztésű belső égésű motor a Volkswagen német autógyártó társaság kínálatában - írta a Handelsblatt című német üzleti lap pénteken.

2019. Augusztus 23. 07:07, péntek | Külföld

Egy tóban találtak rá a filmproducer holttestére

Egy tóban találták meg Piotr Wozniak-Starak sikeres lengyel filmproducer holttestét. A férfit vasárnap hajnal óta keresték, miután kiderült, hogy motorcsónakjából beleesett a vízbe.

2019. Augusztus 22. 15:20, csütörtök | Külföld

Erdőben gruppenszexelő nyugdíjasokat buktattak le a rendőrök

A connecticuti természetvédelmi terület kedvelt célpont a csoportos szeretkezés rajongói körében.

2019. Augusztus 22. 15:05, csütörtök | Külföld

Váratlan fordulat az autópiacon: együttműködik az Audi, a BMW és a Mercedes

A BMW és a Daimler már partner önvezető technológiák fejlesztésében, most az Audi is csatlakozik riválisaihoz.