Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2016. Július 26. 09:09, kedd | Külföld
Forrás: mti

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az Egyesült Államok elnökének készülő demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump számára egyaránt nagy probléma, hogy nehezen szerethetőek,

és elég nagy az elutasítottságuk. Ugrósdy Márton az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta: mindketten eléggé polarizálják a választókat, vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem szeretik őket. A független, bizonytalan szavazókat pedig nehéz megszólítania az olyan jelölteknek, akiknek ilyen nagy az elutasítottságuk.

A szakértő kitért arra is, hogy a hétvégén történtek feszültséget okoztak a demokrata konvención. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott levelekből az derült ki, hogy a párt elnöke, Debbie Wasserman Schultz többször lehazugozta Clinton vetélytársát, munkatársaival különféle, Sanders szenátort negatívan beállító történeteket talált ki, és egyes államokban még azt is fel akarták használni, hogy Sanders zsidó.

Ugrósdy Márton ugyanakkor megjegyezte: csodálkozik azon, hogy ez meglepetésként érte az embereket, hiszen Bernie Sanders kampánya nagyrészt arról szólt, hogy nemcsak a republikánusok ellen, hanem saját pártvezetése ellen is fellépett.

Kérdés, hogy a "feldühödött Sanders-hívek" mennyire tudják elfogadni, hogy nem az ő emberük lesz a jelölt - mondta a szakértő, hozzátéve: szerinte végül "Trumpnál minden jobb" alapon, ők is beállnak majd a sorba.

Ezzel együtt Ugrósdy Márton úgy vélekedett: a novemberi választásig még sok minden történhet.

A demokraták nyilván igyekeznek egységet mutatni - mondta, megjegyezve, az amerikai társadalom felkészült arra, hogy nő legyen az Egyesült Államok elnöke.

Ugyanakkor Donald Trump várhatóan nem fog kesztyűs kézzel bánni ellenfelével, és a republikánusok nyilván sokat fognak vájkálni Hillary Clinton múltjában - fejtette ki a külügyi intézet kutatója, aki szerint Hillary Clinton esetében is elég hosszú listáról lehet válogatni egy lejárató kampányhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 17:13, kedd | Külföld

Felrobbant egy gázpalack egy pakisztáni parfümgyárban, tizenegyen meghaltak

Egy gázpalack felrobbanása következtében legalább tizenegy ember meghalt Pakisztán keleti részén kedden - közölték a helyi hatóságok.

2020. Január 28. 09:01, kedd | Külföld

A hadsereg közreműködésével szállítanák haza a Vuhanban rekedt németeket

A német szövetségi kormány a hadsereg (Bundeswehr) közreműködésével szállítaná haza a német állampolgárokat a koronavírus okozta járvány központjának számító kínai Vuhanból

2020. Január 28. 08:34, kedd | Külföld

További húsz amerikai repülőtérre terjesztették ki a Kínából érkezők vizsgálatát

Kiterjesztették további húsz amerikai repülőtérre a Kínából érkező utasok egészségügyi vizsgálatát - jelentette be hétfőn este az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

2020. Január 28. 08:09, kedd | Külföld

Bécsben ingyen belépőkkel jutalmazzák azokat, akik a környezetbarát közlekedést választják

A bécsi önkormányzat hétfőn új mobilalkalmazást mutatott be, amellyel az autójuk helyett a gyaloglást, a kerékpárt vagy a tömegközlekedést választó lakosok ingyen színházjegyhez vagy múzeumi belépőhöz juthatnak.