Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 09. 09:16, vasárnap | Helyi

Amerikai szakértőkkel tartott workshopot a Széchenyi István Egyetem

Amerikai szakértőkkel tartott workshopot a Széchenyi István Egyetem

Akár oktatási és kutatási programokban való partnerségre is kiterjedhet az együttműködés

Első állomásaként közös workshopot tartott a győri Széchenyi István Egyetem és az amerikai kiberbiztonsági egyetemi hálózat koordináló szervezete, a National CyberWatch Center. Az esemény révén a győri intézmény tovább erősítette nemzetközi kapcsolatait is – áll az egyetem sajtóközleményében.

A Széchenyi István Egyetem arra törekszik, hogy a különböző tudományágak egymást kiegészítve, erősítve új dimenziókat nyissanak meg mind a képzésben, mind a kutatásban. Erre példa a digitalizáció előretörésével egyre fontosabbá váló kiberbiztonság, amelynek fejlesztése a technológiai-informatikai és a jogi területek együttműködését igényli.

Dr. Kelemen Roland adjunktus, a rendezvény főszervezője elmondta: a National CyberWatch Center egy egyesült államokbeli kiberbiztonsági egyetemi hálózat koordináló szervezete, amelyhez közel ötven felsőoktatási intézmény, hallgatói hálózatához pedig csaknem hatezer hallgató tartozik. Fő küldetése, hogy az e témával kapcsolatos képzési és kutatási programokat összekösse, összehangolja tagjai között, emellett pedig továbbképzési programokat, szakmai konferenciákat szervezzen.

A workshop keretében dr. Kecskés Gábor egyetemi docens bemutatta a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán megalakult TALE kutatócsoportot, amelynek célja a mesterséges intelligencia alkalmazása, esetleges szabályozása kapcsán valamennyi releváns jogi probléma azonosítása, tudományos alapokon történő kutatása.

Dr. Kelemen Roland elmondta az esemény zárásaként megállapodtak az eszmecsere folytatásában, workshopok tartásában, de lehetőségként felmerült a képzési programokban és a kutatásokban való közös részvétel is. A tervek szerint már ősszel egy online találkozó során mélyítik tovább az együttműködést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.