Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 01. 17:00, vasárnap | PR
Forrás: PR

Amikor nyaralni megy a notebook

Amikor nyaralni megy a notebook

A nyaralási szezon megkezdésével az adatvesztések száma is megugrik, hiszen egyre kevesebben vannak, akik a hordozható számítógépüket vagy okostelefonjukat kihagyják a nyaralás öröméből.

A nyaralási szezon megkezdésével az adatvesztések száma is megugrik, hiszen egyre kevesebben vannak, akik a hordozható számítógépüket vagy okostelefonjukat kihagyják a nyaralás öröméből. Ezek az eszközök azonban adatokat tárolnak tulajdonosukról, vagy esetleg céges adatokat, üzleti titkokat. Ezért szükséges néhány óvintézkedés adataink védelme érdekében.

Utazás előtt mindenképp készítsünk egy teljes mentést a nyaralásba bevont számítástechnikai eszközünkről. Ha kellő figyelemmel vigyázunk rá, nem valószínű, hogy ellopják, de azért borulhat rá koktél, beleeshet a medencébe. A modernebb laptopok és okostelefonok már eleve titkosítva tárolják az adatokat, ezért az illetéktelen hozzáférés nem is jelenthet olyan nagy kockázatot, azonban ha lehet akkor a mentést követően inkább töröljük le a kényesebb titkosabb adatokat. Többek közt azért is, mert ha a határon átkelünk, több helyen a határőröknek jogukban áll a laptopunkon tárolt adatokról teljes másolatot készíteni. Ha pedig kényes adatokat tárolunk, akkor ez ciki is lehet. Azonban ha mindenképp dolgozni szeretnénk, a nyaralás alatt és szükségesek a kényes adatok, akkor inkább egy titkosított USB-kulcson vigyük magunkkal, amit a szálloda széfjében bátran tárolhatunk.

Ha már megvan a mentésünk és a kényes adatainkat is átmásoltuk USB-s adattárolóra, fussuk át a notebook egy-két beállítását saját biztonságunk érdekében.
- Nézzük meg milyen fájlmegosztásaink vannak és inkább szüntessük meg azokat.
- Frissítsük a víruskereső programot
- Érdemes átfutni a notebook matricáit, nincs-e véletlen ott belépéshez szükséges jelszó felírva.
- Ha már kívülről nézegetjük, érdemes felírni a laptop sorozat számát és minden egyedi azonosítóját egy papírra. –lopás esetén hasznos-
- A nyaralás idejére mindenképp védjük le laptopunkat valami erősebb jelszóval, ha lehet ne a házi kedvencünk nevével.

Helló haverok üdv, az Óceán közepéről! Ilyet soha ne tegyél közzé semmilyen közösségi portálon, mert a tolvajok is láthatják az adóhatóságon kívül. Ezzel egy biztos tippet adsz a betörőknek. Hozzám jöhettek nem vagyok otthon.

Vezeték nélküli internet a legtöbb nyaralóhely közelében található, azonban ha lehet akkor ne kapcsolódj rá, ha nem kér jelszót! Más is használja és észre sem veszed, már le is nyúlja fontos adataidat a gépedről, vagy akár a teljes internetes forgalmadat rögzíti és utána elvásárolja a számládon lévő összeget, ha nem vagy elég óvatos! Ezért az ingyenes WiFi-kkel érdemes vigyázni! De a szállodaiban se nagyon bízz, ha nem használnak megfelelő védelmet. Kérdezd meg inkább, hogy használnak-e valamilyen titkosítást a wifi-n?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.