Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

Az eset még tavanly történt Csornán. A 29 éves férfi csuklyával és maszkkal a fején, valamint egy késsel és vascsővel a kezében betörte egy csornai ingatlan bejárati ajtaját. A házban a sértettől pénzt kezdett követelni, amit a sértett barátnőjének adott, szerinte, vagy a dolgot, amire adta. A sértett mellett megijedt a szintén az ingatlanban tartózkodó felesége is, aki az ablakon kimászva értesítette a rendőrséget.

Mialatt a hölgy a rendőrséget hívta, a férfi tájékoztatta az elkövetőt, hogy nem ő az a személy, akinek a becenevét emlegeti, feltehetően tévedés történt, a keresett személy a szomszédban lakik, ezért az elkövető elhagyta az ingatlant, és átment a szomszédba. Oda bemászott a kerítésen, majd az udvaron találkozott a személlyel, akit keresett. Innen rövid szóváltást követően a sértett a saját otthonába bemenekült, ezt követően pedig barátnőjével együtt kiugrottak a ház ablakán, és szintén hívták a rendőrséget.

A vádlott ez alatt a második ház bejárati ajtaját is betörte, több helyen, majd az ingatlanban összekészített 1.500.000 forint értékben arany ékszereket. A vádlott az értékeket végül elvinni nem tudta, a rendősrég tetten érte őt. Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit két rendbeli minősített önbíráskodással és két rendbeli minősített magánlaksértéssel vádolta meg. Vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.

2024. Július 23. 08:13, kedd | Helyi

Ezért érdemes magyar dinnyét választani

Akár 160-180 tonna görögdinnyét is betakaríthatnak idén a hazai termelők.

2024. Július 23. 07:11, kedd | Helyi

Nyugat-Dunántúlon drágultak a leginkább a szántóföldek

Kétmillió forint fölé emelkedett a szántóföldek hektáronkénti átlagára tavaly: Közép- és Észak-Magyarországon csökkentek, a többi régióban emelkedtek az árak.

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.