Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 15. 14:05, szerda | Helyi

Angyalok a belvárosban

Angyalok a belvárosban

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány újabb kezdeményezést indított "Angyalok a belvárosban" címmel. A sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a győri sétálóutca közepén.

A kampány célja, hogy megmutassák, a belvárosi kereskedők élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban is.

"Kampányunkban adománygyűjtést szervezünk megyei oktatási intézmények alapítványainak, akik hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésével foglalkoznak. Ezeket az intézményeket felhívásban értesítjük a jelentkezési lehetőségről, majd a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriuma kiválasztja azt a szerencsés közösséget, akinek a gyűjtésből befolyt összeg felajánlásra kerül." - fogalmazott Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke.


A kampány időszakában 2017. november 24 és 2017. december 24 között adománygyűjtő " perselyeket” helyeznek el az üzletekben, amikbe a vásárlók bedobhatják adományaikat. Az adományozót egy kedves angyalka figurával ajándékozza meg az üzlet, ezzel köszönve meg segítségét.
A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumának döntése alapján, a gyűjtésből befolyt összeget a Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola Alapítványának ajánlja fel.


A tájékoztatón beszédet mondott Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Pintér-Péntek Imre a Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Kocsis Tibor a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alelnöke.

Az alpolgármester kifejezte örömét a kezdeményezés kapcsán.

A kamarai elnök kiemelte: " ami fontos a vállalkozóknak, az fontos a kamarának, és ami fontos a régiónak, a városnak, az fontos a kamrának is." Felhívta a figyelmet arra, hogy egy igazi, európai belváros megteremtése a cél, ahol pezsgő életet, jól működő üzleteket, vállalkozásokat, éttermeket talál a látogató. Ennek eléréséhez összefogásra van szükség. Az elnök bízik abban, hogy a város még több támogatással tudnak együttdolgozni, hiszen a belvárosi üzletek többsége önkormányzati tulajdonában van, így mindenkinek közös érdeke a belváros fejlesztése.


A sajtó képviselőit, a meghívott vendégeket és a kampányban résztvevőket a Sörpatika jóvoltából forralt borral kínálták.


A GyereGyőrbe Tematikus városnéző séták csapata is csatlakozott a kezdeményezéshez.
Csobayné Pintér Éva idegenvezető, az idegenvezetői csapat vezetője elmondta: "Idén már az 5.Advent lesz, amikor az adventi időszakban Angyalsétát vezet a GyereGyőrbe Tematikus városnézések idegenvezetői csapata. Az ünnepváró élménysétán mindig vár valami különleges élmény a vendégekre és titkos ajtók is megnyílnak a vendégek előtt. A sok szép angyalos történet és helyszín egyik különlegessége a Makovecz kápolna látogatása és különleges találkozások, pillanatok várnak a séta résztvevőire. Utánajárunk, vajon Győr az angyalok városa is."

A séták november 25-i kezdettel szombaton délelőttönként 9.30-kor kezdődnek. A jelentkezéseket a GyereGyőrbe oldalain (www.gyeregyorbe.hu) és a Látogatóközpontban fogadják.

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.