Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2022. December 07. 09:09, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Annyira keménynek hitte magát, hogy belekötött a veszprémi kórház sorompójába

Annyira keménynek hitte magát, hogy belekötött a veszprémi kórház sorompójába

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a veszprémi kórház bejáratánál lévő sorompóval került nézeteltérésbe.

A vádirat szerint a 33 éves, garázdaság miatt korábban már elítélt férfi 2021. január 21-én hajnalban ittas állapotban agresszíven viselkedett a veszprémi kórház területén, ezért két betegszállító kikísérte a bejárat elé. A férfi ekkor gyalogosan kifele indult, ám a mentőbeállót lezáró kettős sorompóhoz érve több alkalommal belerúgott az egyik félsorompóba, majd kézzel is igyekezett azt kitörni a foglalatból. Előbb a biztonsági őr, majd a segítségére siető két betegszállító igyekezett lefogni a vádlottat, hogy megfékezzék a további rongálást. A meghajlított sorompórúdban 48 691 forint kár keletkezett.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 14:04, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

2023. Január 29. 14:03, vasárnap | Belföld

Mintegy 700 millióan utaztak tavaly a MÁV-Volán-csoport járatain

Tavaly csaknem 700 millióan utaztak a MÁV-Volán-csoport, vagyis a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain - tájékoztatta a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-t.

2023. Január 29. 13:58, vasárnap | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen - jelentette ki a honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban.

2023. Január 29. 08:22, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Ezen a héten sem volt ötös a lottón.