Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 12. 19:00, szombat | PR
Forrás: Főnix Fit Mozgás Stúdió

Annyiszor hallom, hogy igen egészségesebben kéne élni, fogyni kéne, több zöldséget, gyümölcsöt kéne enni, többet kéne mozogni...

Annyiszor hallom, hogy igen egészségesebben kéne élni, fogyni kéne, több zöldséget, gyümölcsöt kéne enni, többet kéne mozogni...

\"Kéne” egész sora. Aztán jön a „ha”.

Ha több időm lenne, ha kisebb/nagyobb lenne a gyermekem, ha lenne a közelben piac/zöldséges, ha a családom is segítene, ha nem lenne unalmas a zöldség, ha nem lennék fáradt mindig, ha…….

Tudomásul kell venni, hogy sok éven át berögzült rossz étkezési szokásokat, rutinokat csak türelemmel, hétről hétre lehet leváltatni, átváltoztatni új és jó szokásokra, amik segítenek egészségünk megőrzésében, jobbá válásában, fogyásban.

Néhány ötlet, ami segít tovább menni az elkezdett úton vagy esetleg folytatni, amit elkezdtünk:

- Nem tudom mit kéne ennem. A tervezés mindig nagyon fontos egy diétánál. Mert mit teszünk, ha nem készítettünk magunknak előre reggelit? Az első utunkba kerülő pékárú boltban vásárolunk, hogy az éhségünket csillapítsuk. Vagy joghurton, almán, ropin tengődünk napokon keresztül. És amikor a kiéheztetett sejtjeink szinte kiabálnak a táplálékért (főleg szénhidrátért) akkor jön a kontrollálatlan, minden eddigi eredményt elsöprő össze-vissza evés. Tudomásul kell venni, hogy a jó étkezés egy ugyanolyan megvalósítandó, megtervezett projekt, mint esetleg a munkánk.

Mit tegyünk? Szánjunk rá egy kis időt, tájékozódjunk. Ha nincs önálló ötletünk, akkor kutakodjunk a neten, keressünk egy magunkra szabható étrendet, vagy menjünk könyvesboltba/könyvtárba. Sosem látott mennyiségben találhatók fogyókúrás étrendek, receptek a világhálón és könyvek a könyváruházak polca

Nem moccan a mérleg nyelve. Betartjuk a szabályokat, változatossá tettük az étrendünket, nem iszunk cukros üdítőket, egészséges nassokat eszünk, időben és rendszeresen étkezünk…..Mégsem történik semmi.

A súlyunk csak minimálisan vagy semennyire nem csökkent. Mi a baj? A legnagyobb tévedés amivel ilyenkor találkozni szoktam, hogy ami egészséges az nem hizlal, annak nem magas a kalória tartalma. Csak egyetlen egy hétig vezessük pontosan mit és mennyit ettünk. Azonnal kiderül, hogy a kalóriamennyiséggel van a probléma, ami az adagok nagyságából, az ételek mennyiségéből adódhat. Igen ezt is meg kell tanulni, hogy nem csak a minőség hanem a mennyiség is nagyon fontos tényező.

A mozgás. Ez egy igen sarkalatos pont minden fogyókúra vagy életmód váltás során. Fogyni mozgás nélkül tartósan nem lehet, de csak sporttal megfelelő táplálkozás hiányában sem. Ha hetente minimum 2-3 alkalommal beiktatjuk a mozgást az életünkbe számos élettani jó hatását tapasztalhatjuk. De már napi 30 perces intenzív Power-Plate edzéssel is sokat tehetünk céljaink eléréséért. Nem lehet az a kifogás, hogy nincs időm elmenni edzeni!

Ha többet szeretnél tenni céljaid elérése érdekében, hívj bennünket segítünk céljaid megvalósításában!

http://gyoricegregiszter.hu/profil/permalink:fonix-fit-mozgas-studio-20111203192525/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.