Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2013. Október 18. 12:26, péntek | Életmód
Forrás: orientpress

Anyáról gyermekre öröklődhet a trauma

Anyáról gyermekre öröklődhet a trauma

Azok a gyerekek, akiknek anyukája poszttraumás szindrómában szenved, nagyobb az esélyük a trauma kialakulására - állítja egy kisvárosi amerikai tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

Azok a belvárosi gyerekek, akiknek anyukája poszttraumás szindrómában szenved, nagyobb eséllyel tapasztalnak több traumatikus eseményt is - mint például a szomszéd lövöldözése, családon belüli erőszak, kutyaharapás vagy autóbaleset - még ötéves koruk előtt, mint azok a gyerekek, akiknek édesanyja esetleg depresszióval küzdött, vagy nem volt semmilyen mentális problémája.

Azok az anyák, akiknek ráadásul a possztraumás szindróma depresszióval társult, nagyobb eséllyel számoltak be gyermekük testi vagy lelki bántalmazásáról, mint azok, akiknél 'csak' az egyik probléma állt fenn.

Ráadásul azok a gyerekek, akik szüleik által ilyen problémáknak vannak kitéve, életük későbbi szakaszában nagyon eséllyel híznak el, lesznek szívbetegek, alkohol- vagy kábítószerfüggők, mentális betegek, vagy követnek el öngyilkosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 25. 12:38, szombat | Életmód

Szurikáta Alapítvány: az inzulinpumpa a legjobb az 1-es típusú cukorbetegeknek

Az inzulinpumpa és a szöveti cukor mérésére szolgáló szenzor a lehető legjobb kezelési mód az 1-es típusú diabétesszel élők számára

2020. Január 24. 16:03, péntek | Életmód

Veszélyes mértékű stresszt élnek mega elkötelezett focirajongók

Az elkötelezett focirajongók csapatuk meccsének nézése közben olyan veszélyes mértékű fizikai stresszt élnek meg, ami szívrohamot is okozhat - derült ki az Oxfordi Egyetem kutatásából.

2020. Január 24. 10:01, péntek | Életmód

Kiderült, hogy hány fokban alszunk szívesen

A legtöbb magyar 20 fokos hálószobában alszik – ez derül ki az E.ON megbízásából készült reprezentatív felmérésből. Eszerint az ennél hidegebb hőmérsékletet már nagyon kevesen tartják kényelmesnek.

2020. Január 24. 07:09, péntek | Életmód

A túlsúly és a mozgáshiányos életmód a legfőbb egészségi kockázat

A következő években a magyarok egészségét leginkább befolyásoló kockázati tényező a túlsúly és a mozgáshiányos életmód az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) felmérésének eredményei szerint.