Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 24. 09:16, szerda | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/Nagy Mónika

Apáczai-napok Nemzetközi Tudományos Konferencia

Apáczai-napok Nemzetközi Tudományos Konferencia

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar 2012. október 26-án, pénteken tartja XVI. Apáczai-napok Nemzetközi Tudományos Konferenciáját.

A konferencia 13 szekcióban várja a résztvevőket a neveléstudomány, a szociológiatudomány, a nyelvtudomány, a matematikatudomány, természettudomány, a sporttudomány, a turizmus, az andragógia, a közművelődés területén. A szekciók az Apáczai Csere János Kar képzési területeihez kapcsolódtak, ezért a szekciók által lefedett tudományterületek skálája nagyon széles. A szekciók több szálon kapcsolódnak a konferencia fő témájához, amely Apáczai szellemében: szolidaritás és párbeszéd a nemzedékek között.

A rendezvény plenáris ülésén Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár A megújuló oktatási rendszer válaszai korunk kihívásaira címmel tart előadást. A közel kétszáz fős konferencia a plenáris előadást követően szekcióülésekkel folytatódik.

A konferencia mottója: „…megbecsülöm azokat, akik megelőztek, de a magam részéről azokat is, akik utánam jönnek.” (Apáczai Csere János: Magyar Encyclopaedia)

A konferencia helyszíne: Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar I. sz. oktatási épület, Győr, Liszt F. u. 42.

Bővebb információ a konferencia honlapján olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.