Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 21. 10:16, szerda | Belföld
Forrás: mti

Április közepétől indulhat az aszály-előrejelző rendszer

Április közepétől indulhat az aszály-előrejelző rendszer

Április 15-étől tervezi üzembe helyezni aszály-előrejelző rendszerét az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) - közölte az OVF műszaki főigazgató helyettese az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Láng István elmondta: az előrejelzés célja a mezőgazdasági károk megelőzése, évente ugyanis mintegy 50 milliárd forintos kár ered az aszályból; ez több mint az árvízi vagy vízminőségi kár.

Beszélt arról is, hogy csütörtökön lesz a víz világnapja. Ennek alkalmából országosan és több vízügyi igazgatóságon is lesznek különböző programok. Ugyanakkor több helyen védekezniük is kell a belvíz ellen - jegyezte meg.

A vízügy honlapja szerint országszerte 58 szakaszon védekeznek a belvíz ellen. Ebből 7 helyen harmadfokú, 32 szakaszon másod-, 19 szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készültség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére