Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2010. Március 21. 07:00, vasárnap | Sport
Forrás: BoxingONE

Április 17-én indul a B1 bajnokság

Április 17-én indul a B1 bajnokság

Négy hét múlva, Győrben rajtol a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság 5. szezonja, amely a korábbi kiírástól eltérően, egészen az esztendő végéig zajlani fog.

Az egyedülálló magyar kezdeményezéshez újabb egyesületek csatlakoztak, s így már nem hat, hanem nyolc csapat küzd a végső győzelemért. Az alapszakaszban két négyes csoportban zajlanak majd a küzdelmek, és ami szintén újdonság, oda-vissza mindenki megmérkőzik mindenkivel.

„A" csoport
Győri Gladiator (magyar)
Spartak Komarno (szlovák)
Rybnik Boxing (lengyel)
Prostejov BC (cseh)

„B" csoport
DVSC Boxing (magyar)
Vasas-Süllős - KSC Btel (magyar)
KO Galánta (szlovák)
Kosovo BC (koszovói)

Néhány szóban az újonnan csatlakozott csapatokról. Az „A" kvartettben a szlovákiai Komarno az új név, amely már hónapokkal ezelőtt, a magyarországi szakmédián keresztül is jelezte csatlakozási szándékát. Terveik szerint a saját nevelésű bokszolók szerepeltetése mellett Magyarországról erősítik meg a csapatukra. A „B" csoportban a profi félnehézsúlyú WBF bajnok Kovács Tamás csapata, a KO Galanta az új induló, azonban ez csak félig igaz, hiszen a galántaiak eddig a győri Gladiátorokkal alkottak közös alakulatot.

Szintén újdonság, hogy az eddig Kecskemét BC néven szereplő, de a Vasas-Süllős klasszisaival megerősített csapat ezentúl közös néven indul, és a hazai meccseiket felváltva Budapesten és Kecskeméten rendezik meg. Ez egyben azt jelenti, hogy a magyar fővárosban is végre bemutatkozik a BoxingONE Championship.

A bíróküldésben is változások vannak. Az előző bajnokságban két bírót „nevezett" a hazai csapat, egyet a vendég, valamint két szakembert delegált a BoxingONE liga vezetése. Ez annyiban változik az új idényben, hogy a hazai és a vendégcsapat 1-1 bírót delegál, a többiekről a B1 által felkért Nacsa József, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség bírói bizottságának vezetője dönt.

A bíráskodással kapcsolatban az is újdonság, hogy a bírók működésének a sorrendjét, beosztását, a mérkőzést megelőzően 1 órával nyilvánosan, a helyszínen kell kisorsolni. A csapatbajnokság színvonalának, és bíráskodás tisztaságának további emelése érdekében, a mérkőzések menetei között, valamint a mérkőzés után, a „speaker" nyilvánosan közzéteheti az egyes bíráktól begyűjtött eredményeket.

A B1 fordulókról továbbra is a SportKlub sugároz majd összefoglalókat, de a tervek szerint az egész csapatbajnokságot élőben is figyelemmel lehet majd követni az Interneten. Az élő közvetítés előkészítése már jól halad, a szervergépek már a helyükön vannak, s várhatóan a nyitófordulóra elkészül az összes szoftveres fejlesztés is.

A BoxingONE liga hivatalos weboldala a www.boxingone.hu címen érhető el.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 08:40, csütörtök | Sport

Szerencsés győzelem a Kakucs Ringen

Szeptember 12-13-án zajlott az Euroaszfalt Rallycross Országos Bajnokság negyedik futama, amit Nagy Beni szerencsésen meg is nyert.

2020. Szeptember 18. 11:34, péntek | Sport

Most sem vettük be Eger várát…

Ismét nem látta meg a célt a Kronome - Pásztor ralipáros.

2020. Szeptember 14. 14:03, hétfő | Sport

Rally: Mi se tudtuk bevenni Egert!

Nagy várakozással tekintett a Ritmus ASE az Eger Ralira, bízva egy újabb futamgyőzelemben és további jó helyezésben.

2020. Szeptember 14. 11:02, hétfő | Sport

Második hely az Eger ralin

Egy kalandosra sikeredett Eger rali után van a Juhász Csaba - Juhász Zsolt rali páros.