Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2023. Március 07. 07:16, kedd | Helyi

Áprilistól Adyváros és Nádorváros nagy részén is fizetni kell a parkolásért

Áprilistól Adyváros és Nádorváros nagy részén is fizetni kell a parkolásért

Április elsejétől új fizetőparkoló-zónák lesznek Nádorváros keleti és Adyváros északi részén, valamint a Szent István-lakótelepen. A győri közgyűlés tavaly június 28-án fogadta el a helyi parkolási rendelet módosítását.

Az új szabályozás értelmében április 1-jétől bővül a felszíni fizetőparkoló-hálózat Adyváros és Nádorváros egyes részein. Az új nádorvárosi és adyvárosi fizetős parkolók a III. zónába tartoznak, ahol munkanapokon 8 és 18 óra között óránként 320 forint a parkolás. Szombaton és vasárnap továbbra is ingyenes.

A Szent István úti lakótelep bővítéssel érintett része (a Kamara utca–Szent István út–vasút által határolt terület) a II. övezeti besoroláshoz tartozik, itt április elsejétől munkanapokon 8 és 18 óra között, valamint szombaton 8-tól 14 óráig 440 forintot kell fizetni óránként a parkolásért.

Parkolójegyet a kihelyezett jegykiadó automatákból lehet vásárolni, illetve mobiltelefonos díjfizetésre is lesz lehetőség. A díjkötelessé vált területen élők jogosultak lakossági parkolási bérlet vásárlására. Havi bérlet 1000 forintért, negyedéves 3000 forintért, éves bérlet 12 000 forintért váltható.

Győr fizetős parkolási térképe – III/C övezet – érvényes április 1.

Győr fizetős parkolási térképe – III/D övezet – érvényes április 1.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.

2023. Június 06. 08:15, kedd | Helyi

Győrben koncertezik Péter Bence

A Győri Filharmonikus Zenekarral koncertezik Péter Bence. A világhírű zongoravirtuóz sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a műfaji korlátokat.

2023. Június 06. 07:16, kedd | Helyi

Tűzpiros Ferrarit árverez el a NAV

Egy tűzpiros Ferrarira is le lehet csapni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal következő árverésén. Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

2023. Június 05. 10:16, hétfő | Helyi

Autósok figyelem! Keddtől aszfaltoznak a 83-as főút győri bevezető szakaszán

Aszfaltozás miatt forgalmi rend változásra és lezárásokra kell készülniük az autósoknak a 83-as út győri bevezetőjénél.