Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2023. Március 07. 07:16, kedd | Helyi

Áprilistól Adyváros és Nádorváros nagy részén is fizetni kell a parkolásért

Áprilistól Adyváros és Nádorváros nagy részén is fizetni kell a parkolásért

Április elsejétől új fizetőparkoló-zónák lesznek Nádorváros keleti és Adyváros északi részén, valamint a Szent István-lakótelepen. A győri közgyűlés tavaly június 28-án fogadta el a helyi parkolási rendelet módosítását.

Az új szabályozás értelmében április 1-jétől bővül a felszíni fizetőparkoló-hálózat Adyváros és Nádorváros egyes részein. Az új nádorvárosi és adyvárosi fizetős parkolók a III. zónába tartoznak, ahol munkanapokon 8 és 18 óra között óránként 320 forint a parkolás. Szombaton és vasárnap továbbra is ingyenes.

A Szent István úti lakótelep bővítéssel érintett része (a Kamara utca–Szent István út–vasút által határolt terület) a II. övezeti besoroláshoz tartozik, itt április elsejétől munkanapokon 8 és 18 óra között, valamint szombaton 8-tól 14 óráig 440 forintot kell fizetni óránként a parkolásért.

Parkolójegyet a kihelyezett jegykiadó automatákból lehet vásárolni, illetve mobiltelefonos díjfizetésre is lesz lehetőség. A díjkötelessé vált területen élők jogosultak lakossági parkolási bérlet vásárlására. Havi bérlet 1000 forintért, negyedéves 3000 forintért, éves bérlet 12 000 forintért váltható.

Győr fizetős parkolási térképe – III/C övezet – érvényes április 1.

Győr fizetős parkolási térképe – III/D övezet – érvényes április 1.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 09:12, szombat | Helyi

Vasárnap akart menni a hulladékudvarba? Ne tegye!

Nem üzemelnek most vasárnap, június 16-án a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok – közölte honlapján a szolgáltató.

2024. Június 15. 08:14, szombat | Helyi

Korlátozhatják a mobilozást az iskolá

Korlátozhatják a mobiltelefonok használatát az iskolák. Az országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

2024. Június 15. 07:14, szombat | Helyi

Megyei közgyűlés: az elnök új lesz, a Fidesz-többség a régi

Vármegyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma huszonkettő, ezeken pedig a frakciók így osztoznak: Fidesz-KDNP 13 tag, Mi Hazánk 4, Momentum 3, DK 2. Masszív fideszes többség lesz tehát a megyei közgyűlésben is.

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.