Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 27. 07:11, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Arany szalagban futnak maratont a jótékony sportolók

Arany szalagban futnak maratont a jótékony sportolók

A gyermekkori daganatos megbetegedésekre hívják fel a figyelmet a hétvégi futófesztiválon

Arany szalaggal a mezükön állnak rajthoz a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportolói a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A gyermekkori daganatos megbetegedések elleni küzdelem hónapja (Childhood Cancer Awareness Month) alkalmából viselt szimbólummal az érintettek emberfeletti küzdelme előtt fejezik ki tiszteletüket. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

Szeptember világszerte a gyermekkori daganatos megbetegedések elleni küzdelem hónapja (Childhood Cancer Awareness Month). A súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak sorsfordító élményeket nyújtó Bátor Tábor Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet az érintettek betegséggel vívott harcára és rendíthetetlen kitartására.



„Csak Magyarországon átlagosan évente 200 új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak gyermekeknél. Ebben az életkorban az életmód és egyéb rizikófaktorok nem játszanak szerepet a betegség kialakulásában, gyakran genetikai eredetű problémáról van szó” – hangsúlyozta Dr. Gudor Orsolya, az alapítvány orvosigazgatója. „Szerencsére a gyermekkori tumorok 80%-a gyógyítható, de a hosszadalmas – akár 4-5 éven keresztül tartó – kezelések mellékhatásainak hosszú távú következményei is lehetnek. Ráadásul a gyerekek kiszakadnak megszokott környezetükből, az óvodából-iskolából, gyakran tanulási nehézségekkel küzdenek. Ezért nagyon fontos, hogy minden eszközzel támogassuk ezeket a kis hősöket küzdelmeik során.”

A szervezet jótékonysági sportközössége, az Élménykülönítmény tagjai szeptember 28-án és 29-én a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon futómezükre tűzött szalaggal jelzik támogatásukat. „Közel 150 futónk amellett, hogy hetek, akár hónapok óta kampányol és gyűjt adományokat az alapítvány javára, a verseny közben is büszkén üzeni: ő a kis Bátrakért küzdi le a kilométereket. Az összefogáshoz bárki csatlakozhat: bátorítunk minden civil szervezetet, sportolót, szurkolót, családot, szervezőt, hogy „öltözzön” velünk aranyba ezekért a hősökért” – mondta Osváth Györgyi, az Élménykülönítmény programvezetője.



Udvardi Dorottya első alkalommal vállalja a 42,2 km-es kihívást, méghozzá nemes céllal: „Míg nekem a futás segít feldolgozni a problémáimat, addig a súlyosan beteg gyerekeknél a Bátor Tábor tölti be ezt a szerepet. Én dönthetek, ők nem. Célom, hogy ők a legjobb ellátást kapják a táborokban és ezért csatlakoztam az Élménykülönítményhez. Én azért fogok aranyszínű szalagot tűzni a pólómra vasárnap, hogy kifejezzem tiszteletemet azon családok iránt, akik együtt küzdenek a daganatos betegség ellen, s kéz a kézben támogatják egymást a nehéz időszakokban.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.