Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2019. December 30. 07:32, hétfő | Külföld

Aranyat találtak a szigeten

Aranyat találtak a szigeten

A Greatland Gold nevű vállalat megerősítette, nagy kiterjedésű arany-lerakódásra bukkant a Firetower nevű kutatási project keretében, írja a mining.com.

A cég gyémántkutatási programot folytatott az Ausztráliához tartozó sziget egyik térségében, melynek során, rácshálós logika alapján, 14 ponton fúrtak le a mélybe, 50-160 méter közötti mélységekre. Ennek során aranyat találtak, aminek jelenlétét a második körös próbafúrások szintén megerősítették.

A vállalat közleményben tudatta, hogy a 62 négyzekilométeres területen, melyre jogokkal bír, igen nagy kiterjedésű, felszín közeli "robusztus aranyrendszer meglétét" tételezik fel.

Azt is közölték, hogy a fúrások során ezüst és a cink mineralizációját, valamint valószínűsíthetően vulkáni eredetű masszív szulfid rendszert is kereszteztek a terület keleti részén.

A Firetower-projekt Észak-Tasmániában, gazdag ásványi lerakódásokkal bíró hegyvidéken találtható. Korábban már értékes rézlerakódásokat is találtak ott, de például a térségben működő Henty aranybánya 1996 óta már 1,25 millió uncia aranyat adott a kitermelőknek.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Vásárhelyi Orsolya

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 14:01, péntek | Külföld

A vártnál nagyobb keresleti sokk érheti a világgazdaságot a koronavírus miatt

Londoni pénzügyi elemzők szerint úgy tűnik, hogy az új típusú koronavírus okozta, Kínából kiindult járvány terjedése a vártnál nagyobb negatív globális keresleti sokkot okoz,

2020. Február 28. 13:19, péntek | Külföld

Vészhelyzet: 30-40 magyar utas tartózkodik a Mexikóban vesztegzár alá helyezett turistahajón

Harminc-negyven magyar utas tartózkodik a koronavírus gyanúja miatt Mexikóban vesztegzár alá helyezett turistahajón - mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2020. Február 28. 11:52, péntek | Külföld

Kína második leginkább sújtott tartományában kevesebb a fertőzött, mint Dél-Koreában

A dél-kínai Kuangtung tartományban, amely az új típusú koronavírus-járvány második leginkább sújtotta területe az országban, kevesebb az összes fertőzött száma, mint Dél-Koreában

2020. Február 28. 11:17, péntek | Külföld

Körülbelül tíz évre evakuálhatják egy svájci falu lakosságát

Legalább tíz évre evakuálhatják Mitholz svájci falu lakosságát egy második világháború idején épült, föld alatti lőszerraktár kiürítése miatt - közölték svájci hírügynökségek.