Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2019. December 30. 07:32, hétfő | Külföld

Aranyat találtak a szigeten

Aranyat találtak a szigeten

A Greatland Gold nevű vállalat megerősítette, nagy kiterjedésű arany-lerakódásra bukkant a Firetower nevű kutatási project keretében, írja a mining.com.

A cég gyémántkutatási programot folytatott az Ausztráliához tartozó sziget egyik térségében, melynek során, rácshálós logika alapján, 14 ponton fúrtak le a mélybe, 50-160 méter közötti mélységekre. Ennek során aranyat találtak, aminek jelenlétét a második körös próbafúrások szintén megerősítették.

A vállalat közleményben tudatta, hogy a 62 négyzekilométeres területen, melyre jogokkal bír, igen nagy kiterjedésű, felszín közeli "robusztus aranyrendszer meglétét" tételezik fel.

Azt is közölték, hogy a fúrások során ezüst és a cink mineralizációját, valamint valószínűsíthetően vulkáni eredetű masszív szulfid rendszert is kereszteztek a terület keleti részén.

A Firetower-projekt Észak-Tasmániában, gazdag ásványi lerakódásokkal bíró hegyvidéken találtható. Korábban már értékes rézlerakódásokat is találtak ott, de például a térségben működő Henty aranybánya 1996 óta már 1,25 millió uncia aranyat adott a kitermelőknek.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Vásárhelyi Orsolya

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 13:07, kedd | Külföld

Negatív teszttel rövidíthető lesz az angliai karantén

A jövő hónap közepétől lényegesen rövidebb időt kell karanténban tölteniük azoknak a külföldről Angliába érkező utasoknak, akik koronavírus-szűrésnek vetik alá magukat, és negatív leletet kapnak.

2020. November 24. 12:06, kedd | Külföld

Hivatalosan is elkezdődhet a hatalomátadás folyamata Washingtonban

Washingtonban hivatalosan is megkezdődhet a hatalomátadás folyamata - erről az illetékes amerikai szövetségi hatóság vezetője levélben értesítette Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet hétfőn este.

2020. November 24. 11:04, kedd | Külföld

Már több mint 59 millió a fertőzöttek száma

A világszerte nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 131 816-ra emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 395 865-re, a gyógyultaké pedig 37 853 018-ra nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerint.

2020. November 24. 05:00, kedd | Külföld

Újabb vadpartikat leplezett le a rendőrség Párizsban

Tizenhat embert megbüntetett a francia rendőrség a Párizshoz közeli Joinville-le-Pont-ban egy illegális partin, amelyet ugyanabban a házban rendeztek,