Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 02. 06:31, szerda | Belföld

Árfelülvizsgálatot rendelnek el a Lánchíd-tendereknél

Árfelülvizsgálatot rendelnek el a Lánchíd-tendereknél

Árfelülvizsgálatot rendelnek el első lépésként a Lánchíd és környékének felújítására benyújtott ajánlatoknál - mondta Tarlós István főpolgármester kedden a HírTv Magyarország élőben című műsorában.

A híd állapotának az ellenőrzését heti egyre növelték, valamint főpolgármesteri utasítására a Budapesti Közlekedési Központ soron kívüli szakvéleményt kért a híd általános állapotáról - mondta el Tarlós István. Emlékeztetett, 2018-ban kétszer kellett visszaadatnia a 3-as metró déli szakaszának felújítására beérkezett ajánlatokat, mert nem alátámasztható magas árak voltak bennük.

Most ugyanez a helyzet a Lánchídnál is, úgy tűnik, hogy a beadott ajánlatokban szereplő árak sem támaszthatók alá - közölte a főpolgármester, aki szerint nem valószínű, hogy a bíráló bizottság elfogadja, de ha mégis, akkor - mint kijelentette - azonnal megvétózza.Tarlós István kiemelte, a felújítás nem marad el, túl sok csúszást nem okoz az ajánlatok visszaadása, továbbá nem kell aggódni attól se, hogy ezek az árak meghallgatásra találnak. Az is lehetséges, hogy tárgyalásos tenderek lesznek - jegyezte meg.

A főpolgármester úgy fogalmazott:
"Nem kell senkinek aggódnia, a Lánchidat és környezetét felújítjuk, ezeket az árakat pedig el lehet felejteni."

Kérdésre válaszolva Tarlós István hangsúlyozta, hogy Budapestnek nincs működési hitele, fizetési nehézsége.

A főpolgármestert a műsorban kérdezték Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt múlt csütörtökön kiszivárgott hangfelvételéről is. Tarlós István arra reagálva, hogy az érintettek szerint több elnökségi ülésen történt a lehallgatás, azt vetette fel: akkor ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd egyebet se csinál az elnökségi ülésein, mint pocskondiázza, szidalmazza, bűnözőnek nevezi a nála lényegesen nagyobb, őt támogató pártokat?
"Ebből minimum az a következtetés levonandó (...), hogy ennek az úgynevezett teljes ellenzéki összefogásnak (...) a hitelessége ebben a pillanatban véget ért" - mondta

Forás: origo.hu

Kép: Ronald Baer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.