Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 11. 13:16, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Hazatérhetnek a győrújfaluiak

Árvíz - Hazatérhetnek a győrújfaluiak

Kedd délután hazatérhetnek az árvíz miatt múlt pénteken kitelepített Győrújfalu lakói - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság.

A közlemény csupán annyit tartalmaz e témában, hogy a lakók visszaköltözésére kedd délután két órától van lehetőség.Széles Sándor kormánymegbízott az MTI érdeklődésére elmondta: minden hazatérőt arra kérnek, hogy a település polgármesteri hivatalában jelentkezzen. Onnan rendőri kísérettel mehetnek haza az emberek. Ennek az a célja, hogy jegyzőkönyvben rögzítsék az ingatlan átvételét, illetve azt, ha netán bűncselekményre utaló nyomot találnak. A kormánymegbízott hozzátette: a jelentős rendőri erővel őrzött településen bűnügyi szakértők is jelen lesznek, így azonnal megkezdhetik az esetleges bűnjelek rögzítését.

Múlt péntek este, hangsúlyozottan elővigyázatossági intézkedésként telepítették ki a másfél ezer lakosú szigetközi települést, amelynek határában akkor már napok óta a legnehezebb árvízi helyzet alakult ki. Győrújfaluban csak mintegy kétszázan maradhattak, akik önkéntesként részt vettek a védekezésben.Nagy Imre Attila (független) polgármester korábbi közlése szerint a visszaköltözés egyik feltétele az volt, hogy a tetőzés szintjéhez képest legalább 150-160 centimétert apadjon a Mosoni-Duna szintje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.