Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 12. 10:15, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Helyreállítási megbízottat nevezett ki a kormány

Árvíz - Helyreállítási megbízottat nevezett ki a kormány

Árvízi helyreállítási megbízottnak nevezte ki a kormány Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgatót - közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggeli győrújfalui sajtótájékoztatóján.

A kabinet megkezdte a felkészülést a dunai árvíz utáni helyreállításra - mondta a kormányfő. Bakondi György kinevezése mellett értesítették az önkormányzatokat, hogy várják a helyreállítási igényeiket, a gátrendszer állapotának felmérése is megkezdődött, az árvíz utáni megerősítési tervek pedig szintén készülnek - sorolta.

"Ma van az a nap, amikor először kimondhatjuk azt a mondatot, hogy győzelemre állunk" - fogalmazott Orbán Viktor, megjegyezve, hogy egy "csata" van még hátra szerda este a Duna mentén, Bajánál.A fővárosban jelenleg 813 centiméteren áll a folyó vízszintje, és várhatóan délre apad le nyolc méter alá, amikor is "Budapesten fel lehet lélegezni" - mondta a miniszterelnök.

A déli Duna-szakaszokon "a védekezés százszázalékosan kiépített" - folytatta -, a bal parton a Terrorelhárítási Központ, a jobb parton a katasztrófavédelem végzi a munka irányítását, a Petőfi-szigetnél pedig négyszáz katona vár bevetésre. Hozzátette, a helikoptereket is a térségbe vezényelték.Orbán Viktor emellett felhívta a figyelmet arra, hogy gátszakadások gyakran az apadáskor történnek, ezért Esztergomtól lefelé továbbra is megfeszített erőre és figyelemre van szükség a Dunán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense