Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 27. 07:30, szerda | Bulvár

Átadta idei díjait a Magyar Hollywood Tanács az Oscar Partyján

Átadta idei díjait a Magyar Hollywood Tanács az Oscar Partyján

Lezajlott a Magyar Hollywood Tanács Oscar Partyja. Itt adták át a szervezet Adolph Zukor díjait.

Az idei díjakat, február 24-én Herendi Gábor filmrendező és Piroch Gábor kaszkadőr, valamint posztumusz díjként Andy Vajna, nemrég elhunyt producer, volt kormánybiztos kapta.

Az Adolph Zukor-díj mellett a Magyar Hollywood Tanács „Hollywood Aranycsillaga” elismerését is átadták, idén Szipál Péter fotóművésznek, Kiss Zsigmond operatőrnek, Hubai Gergely filmesztétának, Balogh Sándor üzletembernek és Pereházy Miklósnak, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház elnökének.

A margitszigeti Holdudvar Rendezvényközpontban lezajlott exkluzív rendezvényen a tavalyi és idei díjazottak mellett számos filmes személyiség, polgármesterek, üzletemberek, a magyar kultúra több reprezentánsa gazdagította a filmszerető közönséget. Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke nyitó beszédében méltatta a Tanács munkáját, a magyar filmtörténet minél szélesebb körű megismertetésére vonatkozó tevékenységét. Megemlékezett Andy Vajna szerepéről a magyar film nemzetközi elismertségének markáns növelésében. A Szabadság, szerelem című film kapcsán Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke beszélt az ominózus meccsről. Vári maga is szerepelt a filmben.

A rendezvény során a közönség meghallgathatta Rófusz Ferencet Oscar-díja történetéről, Herendi Gábort a Kincsem forgatásáról, Piroch Gábort – telefonkapcsolattal Hollywoodból – a kaszkadőrszakma rejtelmeiről, a Ruben Brandt, a gyűjtő, a 25 dollár című filmek alkotóit filmjeik üzenetéről, Hubai Gergely filmesztétát az Oscar átadások 10 legnagyobb botrányáról. A szervezők a díjátadást a Magyar Hollywood Tanács tortájának felvágásával ünnepelték meg. A szervezők levetítették a magyar Oscar-díjak korábbi átadásáról készült filmes beszámolók, a 45 magyar vonatkozású Oscar-díjas film számos trailerét.

Bokor Balázs elnök beszámolt arról, hogy Tony Curtis özvegyének mintegy húsz relikviából álló adománya megérkezett Mátészalkára, ahol Curtis szülei születtek. 2017-ben kereste fel az özvegyet a Magyar Hollywood Tanács és a mátészalkai önkormányzat közös delegációja. A most megérkezett relikviák a város turisztikai projektje keretében megújuló Kossuth utca egyik épületében kapnak majd helyet. A többek között festményekből és használati tárgyakból álló gyűjtemény leleplezése és első kiállítása idén augusztusban a mátészalkai Fényes Napok rendezvénysorozat keretében várható.

- MHT -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.