Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2013. Április 14. 12:48, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.hu

Átadták a Bercsényi ligeti pályát

Átadták a Bercsényi ligeti pályát

2013. április 12-én, pénteken Borkai Zsolt polgármester adta át a Bercsényi ligeti műfüves focipályát, amely már a harmadik a városban, de az MLSZ pályázata révén a közeljövőben négy további kispálya is épülhet.

Győr jelentős mértékben kiveszi a részét az MLSZ pályaépítési programjából, hiszen a Bercsényi ligeti már a harmadik 20-szor 40 méteres műfüves sportpálya, amely a pályázati konstrukció keretében megvalósult városunkban. Korábban hasonló pályát avattak Győr-Ménfőcsanakon és Győrszentivánon is.


Borkai Zsolt polgármester a fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a város a versenysport mellett a szabadidősportot is kiemelten kezeli. Hozzátette, a sport-infrastrukturális fejlesztések alternatívát kínálnak a fiataloknak a szabadidő hasznos és egészséges eltöltéséhez, hozzájárulnak a mindennapos testnevelés megfelelő megvalósításához, és a versenysport tömegbázisának megalapozásához is.

A terület önkormányzati képviselői, Fekete Dávid és Szeles Szabolcs vette át a beruházást, és adta tovább a lakosságnak. Fekete Dávid elmondta, a városrészben megindult rehabilitációhoz és a jövőben várható további fejlesztésekhez jól illeszkedik a sportos beruházás. A fiataloktól azt kérte, használják rendeltetésszerűen, és vigyázzunk rá közösen.

Az MLSZ részéről Mészöly Kálmán válogatott labdarúgó és többszörös szövetségi kapitány elsősorban a fiatalokhoz szólt. Azt kérte tőlük, élvezzék a játékot, és sportoljanak rendszeresen. Hozzátette, a terület rehabilitációja elkezdődött, és jelzés értékű, hogy a focipálya, a mozgás otthona már el is készült.


A pályát Borkai Zsolt polgármester, Fekete Dávid alpolgármester, Mészöly Kálmán és Bolla Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei társadalmi elnöke mellett a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ diákjai avatták fel műsorukkal.

A márciusi közgyűlésen egyébként elfogadták a képviselők az MLSZ programján való további részvételt, amely – sikeres pályázat esetén – négy újabb pálya megépítését tenné lehetővé. A tervek szerint műfüves focipálya épülne a Belvárosban, Győr-Szabadhegyen, Marcalvárosban, valamint Révfaluban.

Egy pálya megépítésének maximális költsége bruttó 30,5 millió forint, így a négy új beruházás összértéke mintegy 122 millió forint. Három pálya esetében a város biztosítaná a 30 százalékos önrészt, míg a negyedik önrészét a Széchenyi István Egyetem vállalná.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.

2020. Április 12. 11:57, vasárnap | Helyi

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Az elektromos kazánok számos jó tulajdonsággal bírnak a hagyományos társaikkal szemben.