Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 06. 10:13, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: illutráció

Átadták az Év gyára 2016 elismeréseket

Átadták az Év gyára 2016 elismeréseket

Átadták az Év gyára 2016 elismeréseket pénteken Budapesten.

A díj kitüntetettje a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában az ipari automatizálással foglalkozó Aventics Hungary Kft., a 3-10 milliárd forint közöttiben a lakástextilgyártással foglalkozó Naturtex Kft., a 3 milliárd forint alattiban a csomagolóanyag-gyártó Adu Alba Kft. lett.

Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára a díjátadón kiemelte: a tárca támogatja a versenyt, amely a gyártó, termelő cégek széles körének biztosít lehetőséget a megmérettetésre. Az ipar részaránya a magyar GDP-n belül folyamatosan nő, a versenyben részt vevő cégek munkájának is köszönhetően - hangsúlyozta.

Kiemelte: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, pénteki adatai szerint idén márciusban az ipari termelés 12,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A termelés az év első három hónapjában 7,5 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A termelés dinamikus bővülése is jelzi, hogy erre az évre a gyártókapacitások jelentős felfutása várható, erősíti az iparban a pozitív kilátásokat - húzta alá.

Vándor Ágnes, a díjat alapító PPH Media ügyvezető igazgatója elmondta: idén második alkalommal adták át a díjakat, a kétfordulós versenybe minden szektorból várták a jelentkezőket.

A pályázók között voltak kisebb, magyar tulajdonú családi vállalkozások, közepes méretű gyártók és nagy nemzetközi gyárak és nagyvállalatok gyártóegységei is - tette hozzá.

A nyertes vállalatok egy évig ingyenesen viselhetik a kitüntető címet. A versenyre pályázhatott minden olyan Magyarországon bejegyzett vállalat, amely rendelkezik gyártóegységgel, a részvétel a megmérettetésen ingyenes.

Címkék: év gyára, díj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.